Desallotgen a més de 20 persones després de l'incendi d'un habitatge a Silla

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local van intervindre per a salvar la vida dels veïns i veïnes

Guardar

Actuació de bombers i Guàrdia Civil en l'incendi d'un habitatge a Xest. Imatge d'arxiu.
Actuació de bombers i Guàrdia Civil en l'incendi d'un habitatge a Xest. Imatge d'arxiu.

La Guàrdia Civil de València i la Policia Local de Silla van acudir ahir al voltant de les 23.30 hores a un incendi originat en un edifici de la localitat de Silla i, donada la gravetat de la situació, van haver de desallotjar a més d'una vintena de veïns.

Tal com ha informat la Benemèrita en un comunicat, l'avís va entrar en la Central Operativa de Serveis de la Comandància de la Guàrdia Civil de València a les 23.30 hores del dia d'ahir. Immediatament, els agents es van desplaçar al lloc dels fets, on es van trobar amb agents de la Policia Local de Silla, els qui ja havien començat amb les labors d'evacuació de veïns de l'edifici.

Els agents van comprovar que el foc procedia d'un cinqué pis, per la qual cosa el fum va començar a inundar les altres plantes de l'edifici. En un moment donat, un veí que residia en un pis de la sisena planta, va demanar ajuda a un dels guàrdies civils i va fer saber que la seua dona, d'avançada edat, estava a l'interior del domicili i a penes tenia mobilitat. Per això, l'agent va entrar en l'habitatge, va localitzar a la dona, la va prendre en braços i la va baixar per les escales fins a les plantes inferiors on no existia perill.

Una altra agent de la Guàrdia Civil, mentre recorria l'edifici buscant persones, va escoltar el lladruc d'un gos a l'interior d'un pis. La guàrdia civil va tocar a la porta, en diverses ocasions, i, finalment, va obrir una dona que tenia un xicotet ca entre els seus braços. De seguida, va informar l'agent que el seu marit era sord i es trobava a la seua habitació sense saber el que ocorria. La guàrdia civil, va entrar en l'habitatge, va trobar a l'home, el va despertar i el va acompanyar fins a les plantes inferiors.

A l'arribada dels bombers, de seguida, van començar amb les labors d'extinció fins a les 00.15 hores que es va declarar oficialment extingit el foc. Després de l'incendi, cap veí va necessitar ser atés pels serveis mèdics.

Les causes de l'incendi estan sent investigades, encara que segons fonts de la Guàrdia Civil, "és probable que haguera sigut degut a una sobrecàrrega d'un quadre elèctric".

Destacats