Declarat un forestal en la Serra Perenchiza a Xiva

S'ha activat la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals

Guardar

Sierra Perenchiza, Chiva
Sierra Perenchiza, Chiva

S'ha declarat un incendi en la Serra Perenchiza, en la localitat valenciana de Xiva. Les autoritats han activat la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF), segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

L'avís s'ha rebut a les 15.08 hores i s'han mobilitzat fins a la zona un total de dos mitjans aeris, dues unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues dotacions i un capatàs coordinador del Consorci Provincial de Bombers de València i dos agents mediambientals de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L'evolució és favorable, es troba ja estabilitzat, i s'han retirat ja els mitjans aeris.

Malgrat que el foc està controlat, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la Situació 1 amb Índex de Gravetat 1 del Pla Especial enfront d'Incendis Forestals per possible afectació sobre béns no forestals.

El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

No ha afectat terreny forestal pel que, finalment, s'ha qualificat com a incendi de vegetació.

D'altra banda, el Centre de Coordinació d'Emergències ha rebut avís també aquest dimecres d'un incendi forestal a Benissa, a la província d'Alacant, en una zona de pineda al costat de l'AP-7 en el quilòmetre 631.

En aquest cas s'han mobilitzat dos mitjans aeris de la Generalitat, un d'ells amb unitat helitransportada de bombers forestals.

Arxivat a:

Destacats