Controlat el foc de Begís i extingit el de Vall d'Ebo

Guardar

Habitatges enmig de la muntanya calcinada per l'incendi forestal de Begís
Habitatges enmig de la muntanya calcinada per l'incendi forestal de Begís

L'incendi de Begís (Castelló) ha sigut donat per controlat a les 20.00 hores d'aquest dissabte mentre que el de la Vall d'Ebo (Alacant) ha quedat extingit a les 20.30 hores, segons han comunicat els respectius Consorcis Provincials de Bombers al Centre de Coordinació d'Emergències.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha fet eco del que ha qualificat de "molt bona notícia" i ha donat les gràcies "als més de 1.000 efectius que han lluitat contra les flames".

"També als alcaldes i alcaldesses dels 26 pobles afectats i als seus veïns. Mai oblidarem el viscut. Ara comença la recuperació", ha apuntat el 'president'.

El foc de Begís, que es va declarar el passat 15 d'agost, ha calcinat unes 20.000 hectàrees de superfície forestal de diversos termes municipals de Castelló i va obligar a evacuar a 1.500 veïns de diversos municipis i a confinar diverses poblacions. Diumenge passat va quedar estabilitzat encara que no ha sigut fins a aquest dissabte quan ha sigut donat per controlat.

El de Vall d'Ebo, declarat el passat 13 d'agost, ha cremat 12.150 hectàrees d'aquesta localitat i altres comarques com la Marina i El Comtat, d'on també van ser desallotjats uns 1.500 veïns. Els efectius d'extinció ho van donar per controlat diumenge passat, però finalment ha quedat extingit aquest dissabte.

Des del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat també han celebrat que "per fi" publiquen el missatge que "fa temps" desitjaven escriure. "I ho fem després d'uns dies molt durs i intensos que tardarem a oblidar".

L'Ajuntament de Pego, un dels municipis afectats per l'incendi de la Vall d'Ebo ha agraït el treball de totes les persones que han participat en l'extinció del foc: "Aquest malson ja ha acabat".

Arxivat a:

Destacats