Atrapen al lladre que atemoria a dones majors a Bunyol acusat de quatre delictes per robatoris

Guardar

Detenido por los robos en Buñol
Detenido por los robos en Buñol

La Guàrdia Civil ha dut a terme una operació en la localitat valenciana de Bunyol, coneguda com a 'Facuru', que ha permés detindre a un jove de 22 anys acusat de cometre robatoris amb violència i intimidació contra dones d'edat avançada, d'entre 60 i 77 anys.

Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, l'arrestat aprofitava les circumstàncies de l'entorn per a cometre els delictes, triant carrers estrets i poc transitades a les quals no podien accedir vehicles i esperant fins que ja havia fosquejat per a atacar a les seues víctimes.

En tots els casos, el jove, que portava el rostre tapat per un capell i una bufanda tubular, assaltava sorprenentment a les dones i, després d'un forcejament, es feia amb les pertinences de valor que portaven en aqueix moment.

A conseqüència d'aquests atacs, les víctimes van patir lesions de diversa entitat, sent dues d'elles les que van presentar lesions greus amb seqüeles permanents. Després de cometre els robatoris, el detingut va intentar retirar diners de dos caixers automàtics de la localitat utilitzant les targetes sostretes a les víctimes, la qual cosa va quedar registrat per les càmeres de videovigilància.

La labor policial va permetre identificar a l'autor dels delictes i detindre'l en el moment en què intentava retirar diners i efectuar compres amb les targetes robades. En total, se li atribueixen quatre delictes de robatori amb violència i intimidació i dos delictes d'estafa.

La detenció d'aquest jove posa fi a una situació que havia generat temor en la població, especialment entre les dones majors de la localitat, que temien eixir soles al carrer en hores de nocturnitat. A més, després de la nova presa de manifestació a les víctimes per part de la Força Instructora, es va posar de manifest que aquest autor posava en risc també la salut mental de les víctimes.

Les diligències corresponents han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Requena. La Guàrdia Civil ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana en aquest cas i ha agraït la confiança depositada en el treball de les forces de seguretat de l'Estat.

Destacats