Alliberades huit víctimes d'explotació sexual que vivien amuntegades a Alzira i Xàtiva

Les dones eren enganyades a través d'anuncis en pàgines de contacte amb falses promeses econòmiques

Guardar

Un agent de la policia nacional
Un agent de la policia nacional

LLa Policia Nacional ha dut a terme una important operació contra l'explotació sexual a la província de València, en la qual ha alliberat huit víctimes i detingut a cinc persones per pertinença a organització criminal, delictes relatius a la prostitució i contra la salut pública.

La xarxa criminal es dedicava a captar a dones en situació irregular a través d'anuncis en pàgines web de contactes, oferint-los una "plaça" en cases de cites amb la promesa de grans beneficis econòmics. Una vegada contactades, les dones eren distribuïdes en dos domicilis situats en les localitats d'Alzira i Xàtiva, on eren sotmeses a condicions abusives per a exercir la prostitució.

Les víctimes eren obligades a treballar les 24 hores els set dies de la setmana, havent d'estar disponibles per a realitzar els serveis sexuals que els detinguts els ordenaven. A més, les característiques de cada servei sexual, incloent-hi el preu, eren determinades pels implicats i no per les víctimes. Aquestes havien d'entregar-los la meitat del que obtenien per servei i eren sotmeses a sancions econòmiques si es negaven a realitzar determinades pràctiques sexuals o conductes.

La líder de l'organització exercia un control absolut sobre les víctimes, donant instruccions sobre com atendre els clients, fiscalitzant el temps emprat en els serveis sexuals i els diners obtinguts per ells, i controlant a les víctimes a través de càmeres de videovigilància instal·lades en els pisos de cites.

L'operació, en la qual s'han realitzat quatre registres domiciliaris en els municipis valencians d'Alzira (2), Alberic (1) i Xàtiva (1), ha permés intervindre 72.025 euros en efectiu, cocaïna i marihuana llestes per a la seua venda, un ordinador portàtil, quatre telèfons mòbils i documentació relacionada amb la investigació.

La xarxa criminal operava en territori nacional i estava assentada a la província de València. Estaven obligades a apuntar en un quadern al costat del seu nom i sobrenom, amb el qual exercien la prostitució, la quantitat de diners obtinguda per cada servei sexual, la duració del mateix i la substancia estupefaent que els clients adquirien i que havien de proporcionar-los si ho sol·licitaven. Es duien a terme així les conegudes com a "festes blanques", la participació de les quals s'origina sota el reclam de sexe i drogues a l'interior dels pisos.

Una vegada les dones contactaven amb els implicats, donada la seua situació irregular que comportava una gran vulnerabilitat econòmica, social i, per tant personal, les distribuïen per a allotjar-les en els dos domicilis que regentaven situats en les localitats d'Alzira i Xàtiva, a València. Res més arribar a aquests domicilis, els components de l'entramat els imposaven condicions abusives per a exercir la prostitució.

L'operatiu ha aconseguit posar al descobert una trama criminal l'activitat delictiva de la qual consistia principalment a explotar sexualment a dones vulnerables econòmica i personalment. Els clients podien abonar la utilització dels serveis sexuals a través d'aplicacions de pagament electrònic, ingressant diners al compte associat als telèfons dels implicats, la qual cosa suposava poder aconseguir un major control dels beneficis obtinguts.

Durant l'operació s'ha alliberat huit víctimes d'explotació sexual a Alzira i Xàtiva i s'ha arrestat a cinc persones a la província de València - quatre a Alzira i un a Canals- com a presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal, delictes relatius a la prostitució i contra la salut pública.

Arxivat a:

Destacats