Ximo Puig destaca que la Distinció de la Generaliat a Mario Alberto Kempes reconeix la seua figura i la seua contribució al futbol valencià

El president ha posat de manifest el "sentiment i les emocions" que desperta Kempes al poble valencià

Guardar

Ximo Puig i Mónica Oltra entreguen l'Alta Distinció de la Generalitat a Mario Alberto Kempes
Ximo Puig i Mónica Oltra entreguen l'Alta Distinció de la Generalitat a Mario Alberto Kempes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Distinció de la Generalitat a l'exfutbolista i exentrenador Mario Alberto Kempes reconeix la seua actitud i la seua contribució al futbol, més enllà dels colors de les samarretes que va vestir i com a "estrela que va il·luminar tant com va brillar i que va mirar més pel col·lectiu que per ell".

El president s'ha pronunciat durant l'acte, celebrat al Palau, de lliurament de la Distinció al qual fora jugador del València CF i de l'Hèrcules CF, guardó que se li entrega cinc mesos abans que es complisquen 50 anys del seu debut com a professional.

En la seua intervenció, el president s'ha referit a la petjada que va deixar Kempes en el futbol de la Comunitat Valenciana i ha traslladat que aquesta distinció "va més enllà" dels triomfs de l'exjugador, perquè "reconeix a una persona que va aconseguir el més important en la vida: fer feliços als altres".

Ximo Puig a més ha ressaltat el "sentiment i les emocions" que desperta Kempes al poble valencià i "la factoria de records que ha encés". En aquest sentit, ha posat en relleu la "transcendència simbòlica" del futbolista, "que portava a tota València darrere, una València que s'alçava i volia guanyar".

Així, ha recordat moments protagonitzats per l'exjugador argentí que han passat a la història del futbol, com la final de la Copa en 1979. També ha assenyalat que "Mario sempre ha sigut present" i que "el mite ha perviscut al llarg dels anys entre què li van veure i els que fins i tot hui li canten en la graderia".

L'acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha subratllat que Kempes "és la imatge viva del València CF, una icona que ha sabut fondre's amb la seua terra d'acolliment, un espill on les generacions poden mirar-se, un futbolista honest, agraït i un geni amb la pilota".

També ha posat l'accent en la transcendència d'una figura que representa "una llegenda i un mite del futbol i que roman en la memòria dels aficionats".

El premiat Mario Alberto Kempes ha tingut paraules d'agraïment cap a la Generalitat pel reconeixement rebut, que ha considerat que ha de ser compartit entre els qui li van acompanyar en la seua trajectòria.

Així mateix, ha mostrat la seua satisfacció per l'acolliment que sempre troba en la Comunitat Valenciana. "Arribar a València és com arribar a la meua casa, sempre soc ben rebut i ho agraïsc", ha assenyalat.

Destacats