Xàtiva tindrà parada d'alta velocitat en 2026

El Govern d'Espanya inverteix 169 milions d'euros per a millorar la línia entre Xàtiva i Alcoi

Guardar

La línia Rodalia de Renfe de Xàtiva, una de les quals es renovaran amb obres.
La línia Rodalia de Renfe de Xàtiva, una de les quals es renovaran amb obres.

La ciutat de Xàtiva tindrà una parada d'alta velocitat en 2026. Així ho ha anunciat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, durant la seua visita a la Fira d'Agost. Un anunci que marcarà una fita en el desenvolupament i la connectivitat de la regió, ja que aquesta nova infraestructura no sols enllaçarà a Xàtiva amb tot el territori valencià, sinó que també establirà connexions amb el litoral mediterrani i l'interior del país.

La connexió amb el corredor mediterrani, amb una inversió de més de 5.000 milions d'euros per part del govern espanyol, s'ha convertit en un pilar fonamental per al progrés econòmic i el futur de la zona. I és que l'arribada de l'alta velocitat a la capital de la Costera dins de tres anys portarà amb si beneficis tant per als ciutadans com per a l'economia, especialment per al transport de mercaderies en una comarca industrial.

Impuls a la línia Xàtiva-Alcoi

Pilar Bernabé també ha subratllat el compromís del govern amb Xàtiva en termes d'inversions en infraestructures. Un dels assoliments més destacats és la transformació de la línia Xàtiva-Alcoi, que després de dècades d'espera ha rebut una inversió de 150 milions d'euros en 2022 i altres 12 milions en 2023, juntament amb 7 milions addicionals per a millorar la seguretat. Aquesta inversió pretén convertir aquesta línia en una realitat moderna i còmoda, adequada per a les necessitats de connectivitat del segle XXI.

La inversió estatal també s'ha fet sentir en altres àmbits de la ciutat, amb més de 7,3 milions d'euros provinents del Fons de Recuperació i Resiliència. Aquest finançament s'ha destinat a millores en l'eficiència, inclosa una intervenció a l'Ajuntament, així com en el sector turístic, amb un enfocament en la restauració del Castell. Aquestes inversions sense precedents estan transformant l'aparença i la modernitat de la ciutat de manera visible i significativa.

L'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, celebra aquest suport i compromís del Govern d'Espanya amb la ciutat, ressaltant la seua influència positiva en la modernització i l'avanç del municipi.

Destacats