Vint-i-cinc gossos esperen trobar llar en la desfilada de Bioparc

Guardar

Les gosses Sandra i Sabrina
Les gosses Sandra i Sabrina

Fins a 25 gossos esperen trobar una llar en la dinovena edició de la desfilada solidària que organitzen la protectora AUPA i Bioparc València, aquest diumenge 19 al migdia en la plaça exterior del parc de naturalesa.

Un esdeveniment que té com a objectiu fer una crida a la tinença responsable de mascotes, especialment en aquestes dates en les quals és necessari posar l'accent que els animals no són objectes ni joguets que puguen regalar-se sense valorar les conseqüències.

Els organitzadors recorden així que continua sent imprescindible denunciar l'abandó i potenciar les adopcions com a millor i més solidària opció per a les persones i famílies que decideixen compartir les seues vides amb un gos.

La plaça exterior de Bioparc, un espai de lliure accés, de nou alberga aquesta "festa" de compromís amb el benestar animal a partir de les 12 hores del diumenge. En aquesta ocasió, Berta Báidez, reportera del programa 'Bona Vesprada' d'À Punt, és l'encarregada de presentar als 25 gossos que es desplacen des de la protectora amb el desig de trobar una llar definitiva on entregar el seu amor i fidelitat.

Hi ha històries com les de Calcetines, un preciós mascle de 3 anys que van lligar a un arbre al costat d'un contenidor de fem; Onda i Rufo, de 13 mesos, que vagabundejaven per la muntanya i adoren estar amb gent; l'elegant Sabrina de 18 mesos o Mario, encara un juganer cadell d'11 mesos que es convertirà en un poderós company.

Tots són un exemple que Espanya segueix al capdavant de la Unió Europea en el número d'abandó de mascotes, un acte de maltractament animal d'enorme crueltat. Per aquest motiu, és fonamental educar en valors de respecte cap als animals per a motivar un canvi d'actitud de la societat.

Esdeveniments com la desfilada de gossos abandonats d'AUPA i Bioparc representen així una magnífica oportunitat per a aproximar-se a aquest "món" que en nombroses ocasions ha estat ocult després de prejudicis. Protectores com aquest realitzen un servei social imprescindible i duen a terme una labor encomiable oferint tot l'afecte i cures a aquests animals que han conegut el pitjor de l'ésser humà i que ara necessiten una segona oportunitat.

Destacats