Viatjar en l'autobús urbà de Sagunt serà gratis el divendres 22 de setembre

L'Ajuntament de Sagunt s'ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat

Guardar

Autobús urbà de Sagunt
Autobús urbà de Sagunt

La ciutadania de Sagunt podrà viatjar sense cost en l'autobús urbà aquest divendres 22 de setembre. Aquesta és una de les iniciatives que ha impulsat l'Ajuntament dins de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc aquests dies.

Dins de les diferents activitats previstes, que es van iniciar dissabte passat, destaca la gratuïtat del servei del bus per a aquest divendres, coincidint amb la celebració del Dia sense Cotxe, en el qual es pretén conscienciar a la ciutadania de l'ús del transport públic com a alternativa sostenible de mobilitat.

En aquest sentit, l'alcalde Darío Moreno ha afirmat que "l'Ajuntament ha de ser un exemple i ha d'apostar per infraestructures que permeten aqueix canvi de mobilitat. Però, aquesta és una setmana que va una mica més enllà, que el que pretén és un canvi de conscienciació, de mentalitat, perquè realment necessitem una ciutadania activa i que s'atrevisca a fer aqueix pas cap a una mobilitat sostenible".

En aquest sentit, el primer edil ha aprofundit en la necessitat d'impulsar iniciatives públiques que proposen el canvi en el model de l'ús del vehicle privat: "Ho necessitem per sostenibilitat, per a reduir les emissions, ho necessitem per salut, pel fet que amb una major activitat física tots guanyem en salut i això repercuteix en el benestar de la nostra ciutadania, però també el necessitem per seguretat perquè, hui dia, encara tenim situacions complicades als nostres carrers", ha incidit.

Les activitats celebrades aquests dies inclouen una festa familiar per la mobilitat sostenible, un col·loqui, xarrades en centres educatius, un passeig amb bicicleta i un passeig que analitzarà l'espai urbà des d'una mirada feminista.

Destacats