‘Valencians al món’ se’n va de ruta fins a Portugal per a descobrir la Costa Verda

Guardar

Carmen Morell veïna de Xest (La Foia de Bunyol)
Carmen Morell veïna de Xest (La Foia de Bunyol)

Aquest dimecres 4 d’octubre, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà, amb la reportera Nerea Camps, fins a la Costa Verda de Portugal, una regió que s'ha convertit en una destinació turística popular amb una combinació única de platges de gran bellesa, activitats aquàtiques, senderisme en paratges naturals i un ric patrimoni cultural i històric.

María Mechó, de Xilxes (la Plana Baixa), fa un any i mig que viu a Braga. Començarà la ruta amb ella a la quinta ciutat més poblada de Portugal i visitaran el seu centre històric. Aprofitaran per a veure la seua catedral i fer un passeig per la plaça de Santa Cruz. Més tard, dinaran amb una amiga seua, valenciana també, en un restaurant típic portugués. Després, amb Carmen i María, continuarà la ruta.

Carmen Morell, de Xest (la Foia de Bunyol), fa set mesos que viu a Braga. Es traslladaran amb les dues valencianes fins a Guimaraes, poble que es considera el naixement de Portugal com a país. Una vegada allí, visitaran el castell de la localitat.

Marcos Fernández, de Benidorm (la Marina Baixa), fa tres anys i mig que viu a Braga i ha citat el programa al parc natural d'Alvão. Aprofitaran per a visitar les cascades de Fisgas do Ermelo, unes de les més grans d’Europa, amb 250 metres de caiguda. Més tard, es desplaçaran fins a Vila Real. Allí, menjaran plats típics de la cuina portuguesa. Acabaran visitant el palau de Mateus, el qual pertany als comtes de Vila Real.

Abel Ruiz, d’Almussafes (la Ribera Baixa), fa tres anys que viu a Braga. Amb ell descobriran la ciutat. Començaran fent un passeig per la plaça de la República i, després, com que Abel és futbolista, visitaran la tenda Officina 38, la qual regenta un amic seu. En acabar les compres, agafaran forces al restaurant Arcoense, on coneixerem Andrea, la seua parella. Més tard, aniran a la tenda del Braga per tal de comprar equipament i, per a acabar, entraran a l’estadi de l’Sporting de Braga. Allí, es convertiran en fanàtics del futbol per un dia i animaran el nostre valencià.

Julián Fuentes, d’Aldaia (l'Horta Sud), fa quatre mesos que viu a Aveiro. Va citar el programa a la Venècia portuguesa i el primer que hi veuran serà l’estació de tren. Visitaran, més tard, el Museu d'Aveiro, que es troba al convent de Jesús de l’Orde Femenina Dominicana. Seguidament, agafaran un vaixell que els portarà fins a les Dunes de São Jacinto, una de les reserves naturals més grans de Portugal. Aprofitaran per a anar al laboratori Ecomare, de la Universitat d’Aveiro. Allí, coneixeran un altre valencià, Carlos.

Carlos Payá, de Castelló de la Plana, fa un any i quatre mesos que viu a Aveiro. En aquest laboratori contarà quina és la seua tasca i per què estudia el que són les bavoses marines. Acabaran a Tasca do Sal, on els esperaran el nostre anterior valencià, Julián, i la seua parella per a sopar.

Andrea Richart, de Bellús (la Vall d’Albaida), fa sis mesos que viu a Porto. Andrea els ha citat a la segona ciutat més important de Portugal. Passejaran pel pont de Lluís I i, seguidament, aniran al mercat de Bolhão. Més tard, es traslladaran a la platja de Matosinhos, la més coneguda de Porto, on faran surf. Acabaran a Esposende, fent un passeig a cavall.

Descobrint la deliciosa gastronomia de Portugal

La cuina portuguesa és diversa i saborosa. Destaquen les innombrables receptes amb bacallà, les delicioses sardines rostides tan típiques de l'estiu, els famosos pastissos de nata amb crema, el reconfortant caldo verd amb col i xoriç, el peix fresc de la seua costa, l'abundant guisat ‘cozido à portuguesa’, amb carn i verdures, l'exquisida ‘cataplana de mariscos’ o carn cuita al vapor, el refrescant vi verd, la contundent ‘francesinha’ i l'arròs de marisc amb suculents sabors. Cada regió ofereix les seues pròpies especialitats culinàries i fa de Portugal un paradís gastronòmic que, indubtablement, paga la pena explorar.

Arxivat a:

Destacats