València lluita contra el càncer de pulmó en la IV Carrera Solidària de l'AEACaP

L'Associació Espanyola d'Afectats de Càncer de Pulmó ha organitzat dues proves de 5 i 10 quilòmetres pel Jardí del Túria el dissabte 19 de novembre

Guardar

Carrera popular
Carrera popular

L'Associació Espanyola d'Afectats de Càncer de Pulmó (AEACaP) celebra la IV edició de la Carrera Solidària contra el Càncer de Pulmó demà al Jardí del Túria de València. En aquesta edició de tornada a la normalitat després de dos anys de pandèmia, els participants s'hauran apuntat prèviament amb el pagament dels dorsals per a poder disputar qualsevol de les dues versions programades: una caminada de 5 quilòmetres o una carrera de 10.

El lema de la carrera és #YoCorroConAEACaP i des de l'organització recorden que les persones que vulguen realitzar un donatiu sense participar en les proves podran fer-lo des de la pestanya Dorsal Zero de la web de la carrera.

Es manté la carrera virtual

Malgrat la tornada a la normalitat, la gran innovació d'aquesta cita durant els anys de la pandèmia de COVID-19 va ser el fet d'haver creat una versió en línia per a continuar recaptant fons. Durant els anys 2020 i 2021 no es va poder disputar la carrera de manera presencial, però això no va voler dir que no es poguera celebrar en Internet gràcies a aquesta idea d'AEACaP. Per tant, enguany es disputarà la segona carrera tal com la coneixem, però en la qual també es podrà participar des de casa des del passat 12 de novembre fins al diumenge 20.

El colorit dels col·lectius i associacions

El col·lectiu que més ressaltarà en la carrera serà el dels quals han superat aquesta dura malaltia perquè seran els protagonistes indiscutibles de la jornada sent un símbol de l'esforç mèdic i sobretot personal. L'associació Bombers Pel Món, el president de la qual Teo Javaloyes va superar aquesta malaltia, participarà en la prova vestits amb els vestits d'intervencions.

Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament a beques i finançament de projectes socials o d'investigació per a millorar la qualitat de vida dels pacients d'aquesta malaltia.

Destacats