La vaga de metges valencians acaba amb un gran ball de xifres

El sindicat de metges CESM-CV afirma que la vaga ha tingut un seguiment del 70% en primària, Sanitat parla del 7,4%

Guardar

Mobilització de CESM-CV enfront de Sanitat
Mobilització de CESM-CV enfront de Sanitat

La vaga de metges convocada en tota la Comunitat Valenciana per a hui, 6 de març, s'ha fet notar en els diferents hospitals i centres de salut de tota la regió. Més de 15.000 professionals mèdics estaven cridats a fer vaga, sent els pediatres i els metges de família els que més han secundat la mateixa. La seua falta s'ha fet notar en el sistema sanitari valencià, la Confederació Estatal de Serveis Mèdics de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) estima que un 70% de professionals de l'atenció primària han secundat l'atur. La Conselleria de Sanitat delma aqueixa dada i parla del 7,4% de facultatius que han secundat l'atur.

La vaga de hui és la primera de tres jornades de mobilitzacions, les pròximes es duran a terme el 3 d'abril i el 8 de maig. Les mateixes són en resposta a la falta d'acord que existeix entre el sindicat CESM-CV i Sanitat després de 2 mesos de reunions en les quals el sindicat demanava a la conselleria, millorar les condicions laborals dels metges, amb mesures com limitar el nombre de pacients que un metge pot veure per dia. La vaga explicava també amb una mobilització dels facultatius en la porta de la Conselleria de Sanitat. Allí s'han personat més d'una trentena de membres del sindicat i metges, els qui amb xiulets i lemes com "Sense Primària, no hi ha futur" han exigit millors condicions laborals per als professionals mèdics.

Ball de xifres

La diferència entre les xifres donades per conselleria i pel sindicat mèdic són totalment abruptes. Des de CESM-CV han qualificat les dades de Sanitat com un "recompte fraudulent i trampós", a més d'assegurar que l'administració ha posat "tretes" per a minimitzar l'impacte de l'atur amb "uns serveis mínims abusius". Per la seua banda, el comunicat que ha emés la Conselleria de Sanitat parla d'una vaga secundada pel 7,4% del personal mèdic, la qual ha transcorregut amb normalitat i "amb un mínim impacte assistencial en el sistema sanitari públic".

Destacats