Sanitat té registrades huit queixes des de maig de pacients per l'ús de valencià

Guardar

Pacients esperant a ser atesos en un centre de salut
Pacients esperant a ser atesos en un centre de salut

La Conselleria de Sanitat té registrades des del passat 11 de maig fins al moment huit queixes de pacients referides a incidents en l'atenció sanitària rebuda per haver emprat el valencià.

Així, figura en una resposta parlamentària recollida per Europa Press del titular de Sanitat, Miguel Mínguez, a la diputada de Compromís Nathalie Torres Garcia respecte a com garanteix la Conselleria els drets lingüístics de la ciutadania valenciana en els centres de salut de gestió privada.

Sobre aquest tema, la diputada recorda que el passat 27 de juny de 2022 un metge del Centre de Salut de Quart de Poblet "es va negar a atendre un pacient valencià parlant" i l'usuari va assegurar que el sanitari li va dir que si li parlava en valencià hauria d'abandonar la consulta. Per això, qüestiona a Mínguez quins mecanismes usarà la Conselleria per a abordar aquest fet denunciat i per a evitar que es produïsquen més casos similars.

Sobre aquest tema, Mínguez explica que en l'aplicació de registre de queixes, suggeriments i agraïments s'inclou un pla d'informació de la gestió de l'atenció al pacient (pigap) que recull el codi 125 referent a problemes d'informació, comunicació i idiomes; i "en data d'11 de maig del 2022, amb un resultat de huit queixes fins al moment actual, entre les quals es troba la queixa del fet denunciat".

Per tant, assenyala que les incidències similars a aquesta estan registrades "correctament amb l'objectiu de realitzar un seguiment i millorar la qualitat assistencial dels nostres serveis".

Així mateix, recalca que la Direcció general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient "treballa permanentment en l'aplicació dels mecanismes que garantisquen el dret a l'ús de totes dues llengües oficials de la nostra Comunitat, tal com estableix la Llei 4/1983, de 23 de novembre, d'ús i ensenyament del valencià".

A més, recorda que la Conselleria, per a donar resposta a l'ús generalitzat del valencià, oferta en tots els Departaments de Salut "sense fer cap diferència basada en el fet que la seua gestió siga pública o privada cursos per a l'aprenentatge de la llengua valenciana" i que a aquests cursos "poden acudir tots els professionals de la sanitat pública valenciana".

Finalment, recalca que "s'ha difós la informació adequada als gerents, consorcis i concessions per al correcte ús de totes dues llengües oficials de la nostra Comunitat basada en la legislació vigent".

.

Destacats