"Sabor d'amor", els millors plans gastronòmics per a Sant Valentí

Francesc Colomer destaca que "l'hostaleria aporta un gran valor a l'economia, a l'ocupació, al territori i al posicionament d'una ciutat"

Guardar

Terrassa del Restaurant in black per a San Valentín 2022
Terrassa del Restaurant in black per a San Valentín 2022

Turisme Comunitat Valenciana i la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) han posat en marxa la I edició de la campanya 'Sabor d'Amor', una iniciativa amb un centenar de plans gastronòmics per a impulsar l'hostaleria de la Comunitat.

Es tracta d'una iniciativa gastronòmica que se celebrarà del 10 al 20 de febrer i que acollirà un centenar de plans gastronòmics i propostes culinàries més especials de la Comunitat Valenciana, per a celebrar aquests dies amb motiu de la festivitat de Sant Valentí.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la presentació de l'edició d'aquesta campanya, acompanyat per l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, i la directora comercial d'Ashotur, Yolanda González.

Colomer ha remarcat l'aliança de Turisme Comunitat Valenciana amb Conhostur que "permet fer moltes accions de promoció entorn del valor de la gastronomia com un element d'inspiració en el viatge turístic".

El titular de Turisme ha manifestat que "aquesta campanya arriba en un moment molt especial i representa un exercici de salvació anímica" i que des del punt de vista de la promoció turística "una taula o un plat, presenten les credencials d'un territori, quant al seu producte, disseny, talent, creativitat i enginy culinari".

En aquesta línia, ha insistit en "la capacitat de promoure que té la gastronomia, un sector molt especial, que en el seu moment no va ser declarat com a essencial, però que tots el concebem com a prescindible".

Així mateix, el secretari autonòmic ha posat l'accent que "l'hostaleria aporta un gran valor a l'economia, a l'ocupació, al territori i al posicionament d'una ciutat".

La directora comercial d'Ashotur, Yolanda González, ha destacat que aquesta campanya "tracta de posar en valor i donar a conéixer l'oferta gastronòmica dels restaurants de la Comunitat Valenciana per a aquestes dates tan singulars de Sant Valentí", amb l'objectiu de divulgar els productes de proximitat.

Totes les propostes que es recullen en la campanya 'Sabor d'Amor' es troben en la web www.sabordeamor.es i en ella es podran consultar els diferents restaurants participants i els diferents menús.

Per part seua, l'alcaldessa de la Vall d'Uixó ha reconegut el treball de l'hostaleria i ha destacat que "ha sabut renàixer de les seues cendres i les administracions i la societat hem de recompensar aqueix esforç". En aquesta línia ha reconegut que aquesta campanya "posa en relleu el treball dels hostalers".

Presentació de la campanya a la Vila Joiosa

El director general de Turisme, Herick Campos, ha participat en la presentació d'aquesta campanya 'Sabor d'Amor' a la Vila Joiosa, acompanyat per l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, i la presidenta de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant (APEHA), María de la Mar Valera.

Herick Campos ha destacat que "aquestes jornades s'emmarquen i posen en valor el treball que fem des de Turisme a través de L'Exquisist Mediterrani per a impulsar la gastronomia de la Comunitat Valenciana com a producte turístic".

Campos ha reivindicat "l'aportació de la gastronomia a la sostenibilitat turística" i ha explicat que "són jornades sostenibles perquè es nodreixen de productes de quilòmetre zero, com en el cas de la Vila Joiosa, de la mar". "Necessitem campanyes com aquesta per a demostrar que els restaurants són serveis turístics segurs".

El director general ha recordat que aquestes jornades són també "un clar exemple de la col·laboració publicoprivada que des de Turisme Comunitat Valenciana intentem impulsar amb Conhostur, i en el cas de la província d'Alacant amb Apeha, a través d'un conveni de col·laboració".

Destacats