Renfe duplica la seua oferta de trens entre Madrid i Gandia per a l'estiu

Aquelles persones que estiuegen a Gandia des de Madrid tenen una opció còmoda, segura i ecològica per a viatjar gràcies a Renfe

Guardar

Platja de Gandia
Platja de Gandia

Renfe augmenta la seua oferta de serveis Intercity entre Madrid i Gandia durant l'estiu amb la finalitat d'oferir un servei més complet a la ciutadania i reduir l'emissió de gasos contaminants. Concretament, la companyia ha anunciat que duplicarà l'oferta existent de cap de setmana, amb un tren per sentit tots els divendres i diumenges des del 19 de maig al 9 de juny, i que a partir del 9 de juny i fins al 3 de setembre hi haurà un Intercity diari per sentit entre Madrid i Gandia.

Això significa que l'oferta per a la temporada estival passarà a ser de 14 trens setmanals en lloc dels dos trens actuals, la qual cosa suposa una oferta de 3.900 places cada setmana. Una opció còmoda, segura i ecològica per a viatjar.

L'augment de l'oferta entre Madrid i Gandia permetrà evitar que circulen per carretera 3.900 cotxes, que emetrien a l'atmosfera 149.000 kg de CO₂ a la setmana i 1.682.404 kg de CO₂ durant tot el període estival, a més d'impedir l'emissió d'altres gasos contaminants. Això és especialment important a l'estiu, quan l'afluència de turistes és major i el trànsit en les carreteres augmenta.

Renfe és conscient de la necessitat de reduir l'emissió de gasos contaminants i per això opera trens amb emissions zero, elèctrics i ecològics. La gran majoria de trens circulen amb electricitat cent per cent procedent de fonts renovables i són capaces de transportar gran nombre de viatgers o mercaderies amb escàs consum energètic.

El ferrocarril és un dels mitjans de transport més sostenibles i ecològics que existeixen, i en comparació amb altres mitjans de transport, el tren realitza entre cinc i set vegades menys emissions de CO₂ que el transport per carretera, i entre set i 10 vegades menys que l'avió. A més, el tren és una opció còmoda, segura i ràpida per a viatjar a l'estiu, ja que permet gaudir del paisatge i evita els embossos i les congestions de trànsit.

Els bitllets ja estan a la venda i s'espera que hi haja una alta demanda durant la temporada estival.

Destacats