Quasi 100.000 persones ja poden circular lliurement per València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia

Correus distribueix més de 97.000 distintius mediambientals de la DGT a la província de València des de 2021

Guardar

Cotxes circulant pel centre de València. Imatge de Xisco Navarro
Cotxes circulant pel centre de València. Imatge de Xisco Navarro

L'arribada en 2023 de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) que delimitaran la circulació en les grans ciutats del conjunt d'Espanya, després de la recent entrada en vigor de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, ha provocat un autèntic al·luvió de peticions dels distintius mediambientals que atorga la Direcció General de Trànsit (DGT) per a poder circular lliurement.

A la província de València són cinc les ciutats que superen la xifra de 50.000 habitants i que es veuran obligades a implantar aquests espais delimitats al trànsit durant el present any. Així, València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia ja treballen a elaborar les ordenances amb l'objectiu de reduir la contaminació en espais saturats de vehicles, lluitant contra la petjada de carboni i promovent l'ús del transport públic.

Per a poder entrar en aquestes futures ZBE es requerirà disposar d'un dels quatre adhesius ambientals que classifiquen els vehicles segons el seu motor i el seu nivell de contaminació (etiqueta '0 emissions' blava, etiqueta 'ECO' verda i blava, etiqueta 'C' verda i etiqueta 'B' groga). Entre altres opcions, aquests distintius es poden aconseguir d'una forma ràpida i senzilla en les oficines de Correus amb un cost de 5 euros.

Durant els dos primers mesos d'enguany, les 112 oficines i els 184 serveis rurals de Correus de València han emés un total de 67.323 distintius mediambientals. Una xifra que triplica, en només 60 dies, el total d'etiquetes entregades en tot l'any 2022, quan Correus ja va duplicar la seua venda a la província amb 20.557 etiquetes ambientals venudes enfront de les 9.277 en 2021. En total, 97.157 valencians i valencianes ja poden circular lliurement per aquestes grans ciutats.

Una elevada demanda que ha fet que fins i tot s'esgotara l'estoc en algun moment, un fet ja solucionat en l'actualitat. Aquelles persones que encara no disposen del distintiu mediambiental hauran d'adquirir-lo en els pròxims mesos, ja que aquesta mesura afecta a totes les ciutats de més de 50.000 habitants del conjunt de l'Estat.

Destacats