La província de València comptarà amb un centre de dia de Salut Mental per a xiquets i adolescents

Es preveu que estiga en funcionament abans de finalitzar l'any

Guardar

Grup d'adolescents
Grup d'adolescents

La província de València contarà, abans que finalitze 2022, amb un centre de dia de Salut Mental infantojuvenil. Així ho ha anunciat hui el conseller de Sanitat i Salut Pública Miguel Mínguez després de la seua compareixença en Les Corts per a avançar les línies estratègiques amb les quals arriba a aquesta àrea per a l'últim any de legislatura.

En aquest sentit, Mínguez ha anunciat la creació de tres centres de dia destinat a les Salut Mental de xiquets i adolescents en la Comunitat Valenciana, implantant-se un per província. Mancant concretar la localització d'aquests espais, es té la intenció que els centres estiguen en funcionament abans de finalitzar el present any.

Així, l'impuls a la salut mental és un dels pilars fonamentals entorn dels quals girarà l'acció política del nou titular de la cartera sanitària. En aquest sentit, a la posada en marxa d'aquests tres centres se suma una ampliació de "fins a 256 places" de totes les categories de salut mental "repartides entre els departaments de salut amb criteris d'equitat territorial i poblacional; optimitzar la coordinació amb Educació per a detectar problemes de salut mental en l'àmbit escolar i desenvolupar un pla d'ocupació per a persones joves amb malaltia mental greu, que compta amb finançament de fons europeus".

Destacats