El portal SAPS de la Generalitat amplia la seua oferta formativa gratuïta amb 3 nous cursos sobre creació multimèdia

Aquesta formació està orientada a la creació de continguts multimèdia en els seus vessants d'àudio, imatge i vídeo

Guardar

Portal SAPS
Portal SAPS

La Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ha engegat tres nous cursos gratuïts sobre la creació de continguts multimèdia, amb els quals amplia l'oferta formativa del portal SAPS de formació on-line.

Els tres cursos estan orientats a la creació de continguts multimèdia en els seus vessants d'àudio, imatge i vídeo i tenen una durada de 15 hores, amb l'objectiu que l'alumnat puga, d'una manera senzilla, adquirir els coneixements bàsics per a la creació d'aquest tipus de continguts i de l'ús d'eines gratuïtes disponibles per a això.

El curs d'àudio ofereix formació bàsica en recursos d'àudio per a crear continguts i les eines per a això i aborda qüestions com el concepte de pòdcast i com generar-los.

Quant al curs de vídeo, est està orientat al coneixement d'eines per a l'enregistrament de vídeos i dels bancs de recursos on obtenir material formatiu.

D'altra banda, en el curs d'imatge s'introdueixen coneixements sobre els diferents tipus de recursos d'imatge dels quals es pot fer ús per a enriquir altres continguts, així com les eines gratuïtes que faciliten trobar recursos de qualitat en Internet. A més, s'ofereixen exemples sobre com utilitzar aquests recursos en altres continguts.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha assegurat hui que "l'aposta de la Generalitat, especialment des de l'evidenciat durant la pandèmia, continua sent la de continuar ampliant i millorant la formació on-line que està disponible de manera gratuïta en el campus de SAPS per a tota la ciutadania".

A més, García Duarte ha destacat que "un dels punts més importants d'aquests nous cursos és la formació que inclouen sobre drets d'autor i llicències d'ús, ja que s'orienta a l'alumnat sobre com s'ha de fer un bon ús dels recursos que es troben en Internet".

Les tres accions són autoformatives i ja estan disponibles en el portal de SAPS (saps.gva.es). Els cursos es mantindran oberts durant tot l'any, per la qual cosa la ciutadania podrà inscriure's i realitzar la formació quan ho desitja i al ritme que necessite.

El portal SAPS compta amb 36.000 usuaris i usuàries que realitzen una mitjana de 3 i 4 cursos per persona en la plataforma. Respecte a l'increment de l'oferta formativa en l'últim any, destaca la incorporació dels cursos de valencià elaborats per la Direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, que ha generat un augment considerable d'alumnat.

SAPS ofereix cursos de diferents organitzacions, adherides a la plataforma tecnològica eFormación de la Generalitat (e-formacion.gva.es), que posa a la seua disposició els recursos necessaris per a oferir formació per Internet. A més de Política Lingüística i la DGTIC, hi ha cursos de l'Escola de l'Esport, el Campus Ambiental de la Generalitat, el Centre de Seguretat TIC (CSIRT-CV) i la Direcció general de Model Econòmic.

Totes aquestes accions estan cofinançades per la Unió Europea a través del programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020.

Arxivat a:

Destacats