L'Orfeó Universitari de València ofereix un concert gratis com a homenatge a les víctimes de la pandèmia

El concert solidari gratuït tindrà lloc el proper dimarts 20 de desembre en el Teatre Principal de València

Guardar

L'Orfeó Universitari de València
L'Orfeó Universitari de València

L'Orfeó Universitari de València celebra els seus 75 anys d'història amb un concert que serà alhora un homenatge molt especial per al personal sanitari i les víctimes de la COVID-19. El recinte del Teatre Principal acollirà l'esdeveniment en el qual l'entrada serà gratuïta. La cita tindrà lloc el dimarts 20 de desembre en plena vespra de Nadal.

L'Orfeó és la formació coral d'àmbit universitari més antiga d'Espanya. Amb motiu del seu 75 aniversari, la massa coral està omplint la seua agenda amb més de 40 actuacions de caràcter cultural i algunes d'elles compten amb aquest caire solidari. El president de l'Orfeó Universitari, Pedro Díez, ha declarat que "la música és l'instrument que utilitzem per a canviar la societat i fins i tot retornar-li allò que ens ha donat". Per això, Díez exercint de portaveu de l'organisme ha dit que volen rendir un sentit homenatge a "aquelles persones que durant la pandèmia van lluitar i fins i tot van donar la vida per nosaltres", ha sentenciat.

L'associació coral dirigida per Francesc Valldecabres estarà acompanyada per l'Orquestra Simfònica de València i per Crea Dance Company by Mario Rovira en l'actuació prevista. Les tres agrupacions fusionaran dansa i música en un programa molt atractiu, fet a mida, en la qual s'interpretaran peces d'Arvo Pärt, Peteris Vasks i Ona Gjeilo.

Col·laboració publicoprivada

El vessant social de l'Orfeó li ha valgut per a obtenir la categoria d'Associació d'Utilitat Pública per part del Ministeri de l'Interior. Per al president Pedro Díez, ha significat "el compromís amb la societat i amb els problemes que més preocupen en l'actualitat". A més, aquest concert solidari s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració de diferents entitats privades i institucions públiques.

El patrocini privat de Fair Oaks Capital, Highland Corporate, Inbest Real Estate, Seidor, Youfirst Smart Finance juntament amb el suport de la Universitat de València, l'Ajuntament de València, l'Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València han fet possible la realització d'aquest esdeveniment.

Destacats