Així és el nou disseny dels trens de Metrovalencia

Els trens de Metrovalencia estrenen un disseny més accessible i amb materials que afavoreixen un millor manteniment

Guardar

Nou disseny dels trens de Metrovalencia
Nou disseny dels trens de Metrovalencia

Els trens de Metrovalencia han estrenat aquests dies un nou disseny. Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'ha implantat en els vagons un disseny més accessible i realitzat sobre làmines de polivinil que faciliten un manteniment més ràpid, econòmic i eficaç.

Aquesta nova estètica dels combois manté el seu característic color blanc però ha incorporat el roig a totes les portes per a afavorir l'accessibilitat a aquestes, recordant al color dels tramvies de la nova Línia 10, dissenyats per estudiopg, que destaquen per la utilització del color corporatiu de l'entitat. En aquest sentit, al llarg del tren s'apliquen les marques de Metrovalencia i la Generalitat Valenciana.

En xifres, aquesta actuació afecta les 62 unitats de les línies de metro, 42 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, i se suma a la renovació portada cap en 2022 de les 44 unitats de tramvia que actualment circulen per Metrovalencia i TRAM d'Alacant. El cost de la tematització de tots aquests vehicles ascendeix a 1,8 milions d'euros, IVA inclòs.

Nuevo diseño de los trenes de Metrovalencia
Nou disseny dels trens de Metrovalencia

Millor manteniment en cas de vandalisme

El procés de conservació dels trens de Metrovalencia consisteix en la substitució de la pintura original, deteriorada per desgast propi dels més de 15 anys en circulació d'aquestes unitats, i l'aplicació de les peces de vinil.

Cal tindre en compte que la neteja, en casos de vandalisme, es realitza amb productes molt agressius que degraden de manera irreversible el recobriment de pintura, per la qual cosa es requereix protegir exteriorment les unitats per a evitar la seua erosió, contemplant-se l'aplicació de làmines de vinil com la solució més idònia.

D'aquesta manera, s'aconsegueix que el manteniment siga molt més ràpid i econòmic, i per tant eficaç, ja que, després de la instal·lació dels nous vinils, només s'ha de substituir la peça de la zona afectada.

Aquest procés s'anirà realitzant, progressivament, al llarg de 2023.

Arxivat a:

Destacats