Més professorat i millor atenció educativa per al curs 2022-2023 en la Comunitat Valenciana

Es compta amb un mestre de mitjana per cada 12 alumnes en escoles i un professor de mitjana per cada 10 alumnes en instituts

Guardar

Xiquets a una escola de Xirivella
Xiquets a una escola de Xirivella

La plantilla de professors i professores en la Comunitat Valenciana es veurà augmentada un 1% aquest curs escolar. Concretament, s'ha contractat 78.659 docents.

D'aquesta manera, els centres escolars valencians comptaran amb un mestre o mestra de mitjana per cada 12 alumnes en escoles i un professor o professora de mitjana per cada 10 alumnes en instituts.

Des de l'arribada del Botànic al govern de la Generalitat en 2015 s'ha incrementat la plantilla de docents en un total de 14.839 persones, una pujada del 23%, un fet que ha facilitat millorar l'atenció educativa i la formació dels i les més joves.

El pròxim 12 de setembre s'inicia, així, un curs per al voltant de 803.860 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP. Una xifra que puja un 0,2% respecte al curs passat, 1.858 estudiants més, que es concentren en les etapes educatives postobligatòries, fruit de la lluita contra l'abandó escolar.

31 nous centres educatius

El nou curs arriba també amb 31 nous centres educatius. La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, recorda que "el 12 de setembre els 3.600 alumnes de 10 centres educatius acudiran a les seues noves aules. A més, tenim la previsió que 21 dels centres educatius que estem construint actualment estiguen acabats durant el curs".

A hores d'ara, en la Comunitat Valenciana està en marxa un total de 158 obres de construcció nova, ampliació o millora de centres educatius, un fet que, a més de dignificar l'educació pública, també genera llocs de treball en el sector de la construcció: 10.000 persones estan actualment treballant en la construcció d'escoles i instituts.

La consellera d'Educació, Raquel Tamarit
La consellera d'Educació, Raquel Tamarit

Escolarització gratuïta en Infantil de 2 anys

La tornada a les aules ve aparellada a la potenciació de tres eixos que tenen com a objectiu ajudar a les famílies i promocionar la igualtat d'oportunitats: el menjador escolar, Xarxa Llibres i l'etapa educativa de 0-3 anys.

Aquest curs es preveu que 145.000 alumnes es beneficien de la beca menjador, gràcies a un augment de la inversió del 43,6% fins a arribar als 75,4 milions d'euros d'aquest curs. "Tenim més de 62.000 estudiants més que es beneficien de la beca menjador que quan arribem", ha recordat Tamarit, que ha recordat que "estem dissenyant un programa pilot basat a facilitar desdejunis saludables gratuïts en centres educatius amb índexs alts d'alumnat vulnerable des del punt de vista socioeconòmic".

En la mateixa línia s'està actuant amb Xarxa Llibres, un programa més que consolidat amb 460.000 alumnes de Primària i d'ESO que s'estalvien uns 300 euros cadascun en la compra d'aquest material bàsic.

Pel que respecta a la gratuïtat universal de l'escolarització, la consellera afirma que, "malgrat l'intens descens de la natalitat en l'última dècada, l'augment de l'alumnat escolaritzat en tot el tram 0-3 anys és una realitat i molt especialment en el tram de 2 anys, el que més demanden les famílies. Això és ja una realitat gràcies al fet que, en cursos passats, vam activar una sèrie de mesures que aquest curs es generalitzen amb la gratuïtat universal de l'escolarització en aquest tram d'edat".

L'any 2015, en Infantil de 2 anys, del total de població de 2 anys, hi havia un 42,8% d'escolaritzats. Aquest curs hi ha un 82,8% d'alumnat de 2 anys escolaritzat del total de xiquetes i xiquets d'aquesta edat.

Arxivat a:

Destacats