La línia de tren que uneix Silla i Gandia completa la segona de les quatre fases

Adif ha finalitzat la segona fase de l'actuació del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana que uneix Silla i Gandia

Guardar

Línea de tren que une Silla y Gandia
Línea de tren que une Silla y Gandia

Les localitats de Silla i Gandia esperen des de molt temps el final de les obres del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana. Adif ha completat la segona de les quatre fases previstes per a unir tots dos municipis a través d'una infraestructura ferroviària que aconsegueix els 25 quilòmetres i comporta una inversió de 80 milions d'euros. Els trams que s'han desenvolupat en aquesta fase són els que inclouen la renovació d'ambdues vies en el trajecte Sueca-Cullera. Les altres dues fases inclouen una obra per cada via, entre Sollana i Sueca.

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries comunica que les actuacions inclouen la substitució de tots els elements que conformen l'estructura, com el carril, les travesses, el balast, els aparells de via i el sistema d'electrificació. De la mateixa manera, s'adequaran 220 actuacions de drenatge transversal per a reforçar la capacitat d'evacuació d'aigua, per la proximitat amb el Parc Natural de L'Albufera.

Tal com afirma Adif, les obres es desenvoluparan a la nit per a no entorpir la circulació de trens, i en caps de setmana concrets. L'entitat anuncia que aquestes mesures augmentaran la fiabilitat de la xarxa i milloraran l'explotació ferroviària, a més d'ajudar a créixer el tràfic i la velocitat dels vehicles. "Una major robustesa de les instal·lacions derivarà en l'optimització de les labors de manteniment", assegura Adif.

Més mesures de reestructuració

Quant a la seguretat, s'han implantat Limitacions Temporals de Velocitat (LTV), que representen un increment dels temps de viatge de tres i cinc minuts. En relació amb les afectacions sobre el tràfic de trens pels treballs realitzats, Adif va incrementar prèviament la capacitat del tram amb la instal·lació d'un nou sistema de control, comandament i senyalització i equipament de gestió del trànsit, el Bloqueig Automàtic en Via Doble (BAB), en el tram Sollana-Cullera. A més, ha renovat els enclavaments entre Sollana i Gandia.

El BAB millora l'explotació ferroviària i la regularitat de les circulacions i agilita la gestió del tràfic, i possibilita circular indistintament en tots dos sentits per les dues vies.

Aquesta actuació contribueix a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les seues metes el desenvolupament d'infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat. Compta amb finançament europeu a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

 

Destacats