La línia 2 de Metrovalencia millorarà la freqüència de pas a 12 minuts en 2024

Torró ha destacat que aquesta actuació "és la primera d'una seriosa de mesures previstes en la xarxa de Metrovalencia"

Guardar

Un comboi de Metrovalencia
Un comboi de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres del nou baixador i duplicació de via en el polígon de Fuente del Jarro de la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que aquesta actuació "és la primera d'una seriosa de mesures previstes en la xarxa de Metrovalencia" i que, juntament amb el punt d'encreuament previst en La Vallesa, "propiciaran una important reducció dels temps de pas en aquesta zona, en fixar una nova freqüència de 12 minuts en el tram entre l'estació d'Entroncament i L'Eliana i de 24 minuts des d'aquesta estació a Llíria".

En aqueix sentit, ha destacat que aquestes obres, a més de confirmar l'aposta de la Generalitat per la mobilitat sostenible, fan realitat una vella aspiració de l'empresariat del principal polígon industrial de la Comunitat Valenciana, donant "un millor servei als seus empleats que comptaran amb dos baixadors en comptes d'un per a acudir als seus llocs de treball".

Les obres, que compten amb un pressupost de 5.785.098,93 euros, IVA inclòs, finalitzaran a principis del pròxim any i són finançades per la Unió Europea a través del programa REACT-EU.

Per part seua, Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna ha subratllat que "és un dia molt important" per a Paterna, ja que amb l'inici d'aquestes obres "s'aconsegueix la major millora de freqüències en la història de Metrovalencia al seu pas per la localitat. "Des de Paterna reivindicàvem una freqüència de pas de 15 minuts i, gràcies a la Generalitat, aquesta actuació permetrà fins i tot una freqüència millor, de 12 minuts", ha manifestat l'alcalde.

ACTUACIONS EN FUENTE DEL JARRO

Els treballs projectats es concreten, fonamentalment, en la duplicació del tram de via existent en 1,4 quilòmetres, des de l'actual baixador de Fuente del Jarro fins als voltants de l'autovia A-7, i la construcció d'un nou baixador.

La nova parada se situarà a 840 metres de l'actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadors) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

El projecte contempla també l'ampliació del pas inferior sobre el carrer Bilbao, per la qual cosa s'ha projectat una estructura de 24,35 metres de longitud i ample total de 5,40 metres, annexa a l'existent.

FGV ha previst que les obres en el polígon industrial Fuente del Jarro es duguen a terme sense tallar el trànsit ferroviari, realitzant la majoria dels treballs en horari diürn compatibles amb la circulació comercial, mentre que les tasques crítiques en les quals siga imprescindible s'hauran de dur a terme en horari nocturn.

Arxivat a:

Destacats