Labora contracta a 54 prospectores per a captar les ofertes d'ús de les empreses valencianes

Guardar

Bus Labora
Bus Labora

El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha anunciat que Labora acaba d'incorporar a 54 tècnics prospectores, "amb el propòsit de captar les ofertes d'ocupació que requerisquen les empreses, i d'aquesta manera aconseguir captar la seua confiança en la capacitat del servei públic d'ocupació com l'eina més fiable i completa per a trobar als professionals que requerisquen".

Segons ha explicat Galvañ, aquesta mesura s'emmarca en l'objectiu que el Consell, a través de Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, s'ha marcat per a la present legislatura, de potenciar la seua relació amb les empreses de la Comunitat Valenciana.

Galvañ ha realitzat aquestes declaracions durant la seua participació en Les Notícies del Matí d'À Punt, on ha exposat les línies estratègiques del Servei Valencià d'Ocupació i Formació durant aquesta legislatura.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha destacat que Labora "compta amb l'única base de dades de persones demandants d'ocupació que està totalment contrastada". Així, la documentació i els títols de les persones que s'inscriuen en Labora és contrastada pel personal del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Cal recordar que la intermediació entre les ofertes i les demandes d'ocupadors és una de les funcions principals de Labora. En l'eina de cerca d'ocupació Punt Labora, el Servei d'Ocupació ofereix en l'actualitat més de 2.200 ofertes d'ocupació, un número que es pretén elevar amb el treball d'aquests 54 especialistes.

L'objectiu que persegueix el Servei Valencià d'Ocupació i Formació és modernitzar les institucions i serveis del mercat laboral per a avaluar i preveure les necessitats de capacitats i procurar una assistència personalitzada i a mesura, així com contribuir a l'adequació entre la demanda i l'oferta d'ocupació, les transicions i la mobilitat en el mercat laboral.

Les funcions que realitzarà el personal prospector inclouran accions de prospecció empresarial amb la finalitat de localitzar les necessitats d'ocupació, així com la captació d'ofertes d'ocupació, amb el propòsit d'adequar els processos d'orientació a les necessitats del mercat de treball. També s'encarregaran de programar visites a les empreses i celebrar reunions amb els responsables de recursos humans d'aquestes.

Les seues tasques també aconsegueixen la creació i manteniment de l'agenda de contactes i bases de dades amb la informació necessària per al millor coneixement dels ocupadors, així com col·laborar en les funcions de suport tècnic, estudi i documentació en matèries específiques d'ocupació.

Cada Espai Labora compta amb un d'aquests tècnics, de manera que les tasques de prospecció aconsegueixen a tot el territori de la Comunitat Valenciana. Aquest personal s'incorpora a Labora com a personal tècnic cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Social Europeu Plus. Els seus contractes es prolongaran fins al 30 de juny de 2027. Aquest personal s'incorpora com a addicional al ja existent en cadascun dels Espai Labora.

Arxivat a:

Destacats