La vaga de maquinistes obliga a cancel·lar 20 trens en Rodalies València en el primer atur dels tres d'aquest dilluns

Guardar

Tren de Rodalia de Renfe
Tren de Rodalia de Renfe

La vaga de maquinistes de Renfe ha obligat a cancel·lar 20 dels 49 trens de Rodalia previstos en els serveis mínims per al nucli de València i Castelló.

Segons han informat a Europa Press fonts de Renfe, el 60% dels combois previstos han eixit entre les 05.00 i les 09.00 hores. Aquest és el primer atur dels tres de hui: els altres són entre les 14.00 i les 16.00 hores i entre les 18.00 i les 22.00.

Els serveis d'Alta Velocitat i de llarga distància han circulat amb normalitat, i segons les mateixes fonts, a les 09.00 hores s'ha représ la marxa normal dels trens en Rodalia.

D'altra banda, Renfe assegura que des del cap de setmana està enviant 1.276 burofax "com a manera d'assegurar els serveis mínims per a les vagues d'aquest dilluns i dimarts".

Així, l'operadora ha reforçat les notificacions de cartes de serveis mínims als maquinistes, realitzant els lliuraments per tres vies: per correu electrònic certificat i en mà (de les quals ha enviat 8.161 cartes) i per burofax, que és el sistema de reforç.

BUROFAX

A València, s'han enviat 127 burofax juntament amb 827 notificacions de serveis mínims mitjançant emails certificats i lliuraments en mà, detalla l'entitat en un comunicat.

Pel seu costat, des del sindicat SEMAF, que convoca la protesta, manifesten que "la Direcció del Grup Renfe ha incomplit, aquest cap de setmana, 123 serveis pactats a conseqüència en el 99% d'ells per les retallades en les plantilles dels seus empleats".

En total 80, segons l'organització sindical, trens van patir la seua cancel·lació "per la falta de personal després de les retallades en la plantilla de maquinistes que SEMAF ha denunciat reiteradament i un dels motius que han provocat l'actual convocatòria de vaga".

"La resta de les cancel·lacions --apunten-- en quasi la seua totalitat es deuen a incidències dels vehicles que per avaries es donen per inútils per a continuar prestant el servei. Una circumstància que en els últims anys s'està incrementant per la reducció també d'empleats en els tallers. Això impossibilita el manteniment adequat que requereixen periòdicament els trens".

L'autonomia "més perjudicada" va ser el nucli de Rodalia València amb 35 trens suprimits el dissabte i 16 el diumenge. Queden per celebrar-se sis dies de vaga. En concret els dies 4, 5, 7, 8, 11, i 12.

Arxivat a:

Destacats