La Guàrdia Civil troba possibles restes de sang al vehicle de Miguel Ricart, condemnat pel crim d'Alcàsser

Guardar

Vehicle de Miguel Ricart i proves en el depòsit judicial
Vehicle de Miguel Ricart i proves en el depòsit judicial

El Departament d'Escenari Criminal del SC de Criminalística de la Guàrdia Civil ha detectat possibles rastres de sang en el vehicle de Miguel Ricart, únic condemnat pel rapte, violació i assassinat de Miriam García, Desirée Hernández i Toñi Gómez, les tres xiquetes d'Alcàsser.

Segons han confirmat a Europa Press fonts de la investigació, els rastres de sang s'haurien trobat en la part frontal i posterior del respatler del seient del copilot de l'Opel Corsa.

A pesar que proves posteriors confirmatòries de laboratori no van aconseguir confirmar la sang ni l'ADN, es creu que es deu a l'acció dels raigs ultraviolats durant 30 anys.

Aquest nou indici forense cobra la seua rellevància, segons han explicat les mateixes fonts, en verificar que la sang coincideix amb la posició que, segons la declaració de Ricart, ocupava Toñi en el vehicle, única víctima que va sagnar a l'interior.

Fa uns dies, l'equip de Prometeu, sota autorització judicial, va realitzar un registre fotogràfic 3D dels vehicles en el depòsit per a aconseguir representar la posició de les taques de sang i víctimes.

S'està a l'espera de més proves pendents, entre elles l'estudi dels entapissats dels cotxes conservats en depòsit des de 1993 i ADN de pèls trobats, entre altres.

Les xiquetes d'Alcàsser van ser assassinades en 1992 i es considera a Anglés l'autor material del crim malgrat que en aquest procediment ja es va condemnar a Miguel Ricart a 170 anys de presó per la seua participació en els fets. Va eixir de presó en 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

LA DESAPARICIÓ D'ANGLÉS

A Anglés, la responsabilitat penal de la qual no s'extingirà fins a desembre de 2029, se li va perdre la pista en 1993 en la badia de Dublín, quan viatjava com a polissó en un vaixell.

Sobre aquest aspecte, el jutjat va ordenar l'any passat que es prenguera declaració a la tripulació i al capità del 'City of Plymouth', el vaixell en el qual Anglés va fugir a Irlanda com a polissó. Es va adoptar aquesta mesura després de l'informe que va rebre el jutjat per part de la Policia espanyola arran d'unes declaracions de la tripulació del vaixell en un programa de televisió.

El capità del vaixell del qual va aconseguir fugir Anglés ja va ser interrogat per la policia irlandesa en 1993 per a tractar de descobrir com es va poder produir la fugida, encara que sense aconseguir cap esclariment.

En una entrevista l'any 2018, el capità detallava que quan el 24 de març de 1993 la Policia va pujar al vaixell, el fugitiu ja no estava dins.

Primer se li va ficar en un "cuartucho", després en una cabina buida tancada amb clau i amb gent "a prop vigilant", però va escapar en una barca inflable que degué deixar caure a la mar des de set metres d'altura, indicava el capità en l'entrevista.

Un avió francés va localitzar al polissó en la barca, després d'un missatge de radi, el van pujar de nou a bord i el van tornar a ficar en la mateixa cabina, en el qual "atrancaren" finestres i porta amb taules. "Era impossible que ell obrira la porta des de dins", apuntava el capità en aqueixa entrevista. No obstant això, quan va arribar la Policia després d'atracar a Dublín, s'havia anat. "Algú va haver de deixar-li eixir i haver recol·locat la fusta. No va poder escapar d'aqueixa cabina sense ajuda", indicava el capità.

Arxivat a:

Destacats