La Fe presenta 'El viaje de Marco', un conte per als germans i germanes de bebés prematurs ingressats a l'hospital

Guardar

 Acte de presentació d''El Viaje de Marco' en La Fe
Acte de presentació d''El Viaje de Marco' en La Fe

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe presenta un conte destinat als germans i germanes de bebés prematurs que han sigut ingressats en l'àrea de Neonatologia de l'hospital. 'El viaje del Marco' és el títol que dona nom a la història d'un nounat que ha de romandre un temps a l'hospital en nàixer i el germà del qual no pot gaudir d'ell a casa.

L'autora del conte, Paola De la Cruz, ha sigut protagonista en la vida real de la història i després de la seua experiència amb l'ingrés del seu fill Marco a l'Hospital La Fe va veure la necessitat d'explicar als seus dos fills majors per què quan un bebé naix abans del que es preveu ha de romandre un temps hospitalitzat.

A la presentació ha assistit la directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient de la Conselleria de Sanitat, Maria Llanos Cuenca González, que ha felicitat aquesta iniciativa amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat "pel seu gran valor didàctic i d'humanització per a les famílies".

El Servei de Neonatologia de l'Hospital La Fe desenvolupa des de fa anys uns tallers destinats als germans i germanes majors de nounats que, per diferents circumstàncies, han de romandre ingressats un temps i són les famílies les que es desplacen a l'hospital per a poder conéixer-los i gaudir d'ells fins que reben l'alta.

"El conte suposa una gran eina de suport per a aquests tallers on els més menuts tenen l'oportunitat d'entendre que pot haver-hi complicacions i acompanyar-los emocionalment fins que per fi el bebé puga anar-se'n a casa", explica la doctora Isabel Izquierdo, cap del Servei de Neonatologia de la Fe.

L'autora ha destacat que el conte persegueix que tota la família "se senta abrigallada, segura i que el temps d'hospitalització resulte menys traumàtic". És una iniciativa que va "més enllà de les cures clíniques i s'emmarca en el pla d'humanització de l'hospital".

Al costat de l'autora, Paola De la Cruz, han col·laborat Ángela Boj, coautora; Luïs Gómez, editor i Laura García, il·lustradora. I han comptat amb el suport d'empreses valencianes com a Pizarra Opositores i DinoSchool.

El Servei de Neonatologia de l'Hospital La Fe és centre de referència

L'Hospital La Fe és centre de referència en la Comunitat Valenciana en el control dels embarassos de risc que poden esdevenir en un naixement preterme, amb diverses tècniques i tractaments orientats tant a retardar el naixement com a prevenir seqüeles de nounats.

El servei compta amb 54 llits d'hospitalització en la Unitat Neonatal, i 50 habitacions en planta de maternitat amb capacitat per a atendre més de 100 nounats diàriament.

En 2020 va atendre al voltant de 650 bebés prematurs, que representa el 13% del total de naixements de l'hospital. Els bebés prematurs són aquells que naixen abans de la setmana 37 d'embaràs i té riscos per a la salut que són proporcionals al pes i setmana de naixement.

Arxivat a:

Destacats