La Comunitat Valenciana rep un premi per la gestió logística del material enfront de la COVID-19 del magatzem de Fira València

En total, s'han adquirit prop de 780 milions d'unitats de diferents tipus d'articles, amb un cost de prop de 254 milions d'euros

Guardar

Acte de lliurament dels Premis Logística Sanitària 2021
Acte de lliurament dels Premis Logística Sanitària 2021

La Generalitat ha rebut el premi Logística Sanitària 2021 atorgat pel Centre Espanyol de Logística (CEL) pel projecte "Generació i desenvolupament de la plataforma logística COVID Fira València". A l'acte de lliurament d'aquests premis, que en la seua trenta-unena edició han recuperat el seu tradicional format presencial, ha assistit la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació de subministraments enfront de la infecció de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana, M. José Mira.

La comissionada María José Mira ha destacat que "aquest premi és un reconeixement a la societat valenciana que va saber posar en marxa una infraestructura logística que hui continua subministrant diàriament material de protecció i sanitari COVID a tots els centres sanitaris, sociosanitaris i d'emergències al llarg de tota la Comunitat Valenciana".

Per a M. José Mira, aquest premi "és a la societat valenciana perquè van ser molts els que aportem el nostre granet d'arena perquè aquell magatzem fora una realitat en un temps rècord: empreses de logística, empreses de distribució, empreses d'importació i exportació, empleades i empleats públics, l'Institut de Seguretat i Salut en el Treball, els instituts tecnològics del Tèxtil i l'Energia, voluntaris i voluntàries que van aconseguir erigir la que hui és la Plataforma de Logística COVID Fira València".

Més de 780 milions d'articles amb un cost de 254 milions d'euros

Entre les actuacions que va suposar l'avanç de la pandèmia declarada per l'OMS així com la posterior declaració de l'estat d'alarma a Espanya el març de 2020, està la compra, control i subministrament centralitzat de material sanitari COVID-19 per a tota la Comunitat Valenciana.

Des d'aqueix moment, s'han tramitat més de 200 declaracions d'emergència per a dotar a tots els hospitals, centres de salut i residències i altres organismes de la Generalitat Valenciana del material necessari per a fer front a aquesta pandèmia. Entre aquests expedients d'emergència, s'ha tramitat un acord marc de subministrament de productes COVID-19, al qual es van presentar 130 empreses i més de 250 articles.

De la mateixa manera, s'han realitzat més de 980 comandes amb un cost superior a 244 milions d'euros i s'han gestionat més de 150 donacions de particulars, clíniques privades, col·legis professionals i grans empreses, així com les donacions rebudes a través de l'Institut de Gestió Sanitària (INGESA).

Entre les adquisicions, per exemple, està la compra de prop de 18 milions de xeringues, més de 14 milions d'agulles, més de 18 milions de bates, més de 2 milions de bussos, més d'1,5 milions d'ulleres de protecció ocular, prop de 27 milions de calces i capells, més de 107 milions de màscares i prop de 300 milions de guants. En total, s'han adquirit prop de 780 milions d'unitats de diferents tipus d'articles, amb un cost de prop de 254 milions d'euros.

Premis CEL

Els Premis CEL van ser creats en 1990 i, segons els seus organitzadors, tenen com a objectiu l'impuls i la promoció de la gestió logística a Espanya, amb la ferma voluntat d'estimular la innovació en el sector. El guardó reconeix els projectes implantats a Espanya en cadascuna de les categories el treball de les quals haja suposat una aportació rellevant en la gestió de la cadena de subministrament obtenint un benefici important o una millora substancial de la qualitat dels processos (Dirigent Logístic, Empresa, Logística Sostenible, Logística Sanitària, Universitat i Startup).

En concret, el premi CEL Logística Sanitària reconeix a les institucions sanitàries que demostren els majors assoliments en la seua gestió logística a través de la realització de projectes amb resultats demostrats en costos, eficiència, millora assistencial, etc.

Destacats