La Comunitat Valenciana administra més de 476.000 dosi de la vacuna en les últimes dues setmanes

Guardar

Vacunació contra la Covid-19
Vacunació contra la Covid-19

La Comunitat Valenciana ha administrat durant les dues últimes setmanes un total de 476.991 dosi de la vacuna enfront del coronavirus, tant en els centres de vacunació massiva com en altres punts de vacunació estables i en els centres d'atenció primària.

Per províncies, s'han administrat 164.041 a Alacant, 266.326 a València i 46.624 a la província de Castelló. La reobertura dels vacunòdroms, que es va culminar amb la posada en marxa de l'espai de vacunació de la Ciutat de les Arts a València i de l'hospital de campanya d'Alacant el dilluns 31 de gener, està permetent "agilitzar" el procés d'inoculació de les dosis de reforç, ha indicat la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

De fet, durant aquestes dues últimes setmanes, s'han administrat 307.018 dosis addicionals a la Comunitat Valenciana, de les quals un 40 per cent s'han administrat en els grans punts de vacunació de València, Elx, Alacant i Castelló (123.453 dosi extra).

En aquests moments, es vacuna principalment a la població major de 30 anys. En tot cas, en alguns espais de vacunació ja s'inocula la dosi de record als majors de 18 anys, ja que el ritme de vacunació "depén del departament de salut i les característiques pròpies de la població que té assignada".

PER DAMUNT DE LA MITJANA

La Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana d'Espanya en taxes de vacunació addicional, ja siga en població major de 70, en els grups d'edat de 60 a 69 anys, de 50 a 59 anys, de 40 a 49 anys, de 30 a 39 anys, de 20 a 29 anys, i els vacunats amb Janssen i la doble pauta d'AstraZeneca. També se cita a les persones que per qualsevol motiu no han pogut vacunar-se anteriorment, bé per contagiar-se de covid o per altres causes.

El procés es desenvolupa d'acord amb el que estableix l'estratègia nacional de vacunació, és a dir, la dosi de reforç s'ofereix a tota persona major d'edat, de forma ordenada per cohorts d'edat i prioritzant a persones amb condicions de risc i aquelles que fa més temps que van rebre la pauta vacunal inicial. Així mateix, és necessari que hagen transcorregut, almenys, cinc mesos des de l'última dosi rebuda.

A més de les dosis addicionals, durant aquestes dues setmanes s'han administrat 169.973 primeres i segones dosis de la vacuna Covid-19, per la qual cosa actualment ja són 4.347.511 les persones que ja compten amb la pauta completa en la Comunitat Valenciana.

ESCOLARS

D'altra banda, aquest passat dijous ha arrancat el procés de vacunació infantil per a inocular la segona dosi als menors que van rebre la primera abans de Nadal, així com la primera dosi a tots aquells a alumnes de 5 a 11 anys que, per qualsevol motiu, no van poder rebre-la en la fase anterior.

Durant aquests dos dies s'han administrat un total de 20.140 dosis pediàtriques, de les quals 17.136 han sigut segones dosis. Per províncies, s'han vacunat 6.101 xiquets i xiquetes de la província d'Alacant, 1.847 de la província de Castelló i 9.188 de València.

En aquest moment, la Comunitat Valenciana té una taxa de cobertura de menors vacunats amb la primera dosi del 65%, enfront del 56% de mitjana estatal.

Arxivat a:

Destacats