L'EMA comença a avaluar la dosi de reforç de la vacuna de Pfizer en adolescents de 12 a 15 anys

Guardar

Moment previ a la vacunació d'un xiquet
Moment previ a la vacunació d'un xiquet

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) ha començat a avaluar una sol·licitud per a l'ús d'una dosi de reforç de la vacuna contra la COVID-19 de BioNTech/Pfizer en adolescents de 12 a 15 anys.

Les dosis de reforç s'administren a persones vacunades (és a dir, persones que han completat la pauta completa) per a restablir la protecció després que aquesta haja disminuït. Actualment es pot administrar una dosi de reforç de la vacuna de Pfizer en persones de 18 anys o més. Així mateix, també està en curs una sol·licitud en adolescents majors de 16 a 17 anys.

El Comité de Medicaments d'Ús Humà de la EMA (CHMP, per les seues sigles en anglés) durà a terme una avaluació accelerada de les dades presentades per Pfizer i BioNTech, inclosos els resultats de les proves en el món real d'Israel. L'EMA comunicarà el resultat de l'avaluació "al seu degut temps".

La vacuna de Pfizer i BioNTech conté una molècula anomenada ARN missatger (ARNm) amb instruccions per a produir una proteïna, coneguda com a proteïna d'espiga, present de manera natural en el SARS-CoV-2, el virus que causa la COVID-19. La vacuna actua preparant a l'organisme per a defensar-se del SARS-CoV-2.

Arxivat a:

Destacats