Ja es coneix el període de preinscripció universitària per al curs 2022-2023

El termini perquè l'alumnat sol·licite plaça en la universitat s'obrirà el pròxim 20 de juny i finalitzarà el 8 de juliol

Guardar

Universitat de València
Universitat de València

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ja ha anunciat el període en el qual els futurs estudiants universitaris hauran de realitzar la preinscripció a la titulació que desitgen cursar. Així, aquest període s'obrirà el pròxim 20 de juny i finalitzarà el 8 de juliol.

Dins d'aquest termini, es podrà preinscriure tot l'alumnat que s'haja examinat en la proves PAU aquest 2022, aquelles persones que vulguen estudiar una nova carrera i també aquelles que procedisquen dels cicles formatius. A més, també podran realitzar aquest procés d'admissió les persones majors de 25, 40 o 45 anys i l'estudiantat estranger.

Es tracta d'una única convocatòria i l'alumnat que s'hi haja preinscrit sabrà els resultats de si ha sigut admés o no el dia 15 de juliol. D'aquesta manera, per a realitzar el procés d'admissió existeixen diferents casos que tindran prioritat d'adjudicació.

Per exemple, els qui hagen aprovat les proves d'accés en cursos anteriors i els qui hagen fet els exàmens de Selectivitat en la primera convocatòria de juny —que se celebra el 7, 8 i 9 de juny— tindran preferència d'admissió sobre aquells que l'aproven en la convocatòria extraordinària de juliol (5, 6 i 7 de juliol).

Com fer la preinscripció

Des de la Conselleria d'Universitats que dirigeix Josefina Bueno, s'informa que la preinscripció s'ha de fer de forma telemàtica a través de la pàgina web www.preinscripcion.gva.es i aquells alumnes que es troben en casos especials (família nombrosa, víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals) i hagen d'aportar una documentació concreta també ho podran fer a través del mateix portal web després d'escanejar-los.

D'altra banda, aquells estudiants que es presenten a la covocatoria extraordinària de juliol en les PAU hauran de realitzar la preinscripció a la universitat sense saber encara les notes que han obtingut perquè aquestes es publicaran el 12 de juliol, mentre que el termini de preinscripció finalitza el dia 8 d'aqueix mateix mes.

Reclamacions

Així mateix, el termini per a presentar reclamacions serà de tres dies hàbils a partir de la publicació dels resultats, és a dir, els dies 18, 19 i 20 de juliol, finalitzant el període de reclamacions el dia 20 a les 14 hores.

En aquest sentit, l'estudiantat que no haja obtingut plaça en els estudis desitjats i es trobe en llista d'espera, haurà de consultar les corresponents pàgines web de les universitats per a seguir confirmant el seu interés en la titulació desitjada.

Mentrestant l'alumnat que no obtinga plaça quan es resolga el procés de preinscripció amb l'assignació inicial o posteriorment en la gestió de les llistes d'espera que realitzen les universitats, haurà de consultar les pàgines web de les mateixes, i posar-se en contacte el mes de setembre per a sol·licitar les places que hagen quedat vacants.

 

Destacats