L'inici del curs escolar es retarda al 12 de setembre a la Comunitat Valenciana

La Conselleria d'Educació havia fixat la data d'inici el 8 de setembre

Guardar

Estudiants de camí cap a l'aula
Estudiants de camí cap a l'aula

Ja hi ha data d'inici per al pròxim curs escolar a la Comunitat Valenciana. Malgrat que inicialment la Conselleria d'Educació havia marcat el 8 de setembre, després d'escoltar la comunitat educativa en les diferents meses de negociació, l'inici del curs escolar 2022-2023 es retarda al 12 de setembre per a l'alumnat d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat el calendari que marca, a més, com a últim dia de classe el dimecres, 21 de juny. Per primera vegada, les classes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP, a més de les Escoles Oficials d'Idiomes, els programes formatius de qualificació bàsica (PFCB) i el de FPB de segona oportunitat acabaran el mateix dia.

Tal com s'ha informat des de la Conselleria d'Educació, "aquesta planificació s'ha decidit després de les meses de negociació en les quals han participat els sindicats docents, les patronals d'ensenyament concertat, les famílies i l'alumnat".

Tant en el cas dels PFCB, com en el de la FPB de segona oportunitat, les classes arrancaran el 14 de setembre, mentre que les Escoles Oficials d'Idiomes ho faran el 26 de setembre. En formació de persones adultes (FPA), l'inici de curs serà el dilluns 19 de setembre, i el final, el divendres 16 de juny.

Finalment, respecte al període de vacances, s'estableix des del divendres 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, els dos dies inclosos, i del dijous 6 al dilluns 17 d'abril, també els dos inclosos. A més, el pròxim curs comptarà amb els següents festius autonòmics: el dimecres 12 d'octubre, el dimarts 1 de novembre, el dimarts 6 i el dijous 8 de desembre, i el dilluns 1 de maig.

A partir d'aquest calendari autonòmic, els ajuntaments hauran d'establir tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en cas que algun dels dos dies que corresponen a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

Destacats