Igualtat i el Ministeri d'Inclusió col·laboren per a millorar l'harmonització de l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió

Guardar

Reunió entre la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i el Ministeri d'Inclusió
Reunió entre la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i el Ministeri d'Inclusió

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions estan col·laborant en l'elaboració de propostes per a millorar l'harmonització de les prestacions de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) i la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI).

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, i la secretària general d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social, Milagros Panigua, han mantingut una reunió de treball per a analitzar la situació actual d'alguns projectes conjunts entre totes dues administracions, com és l'harmonització de totes dues prestacions, el projecte Pilotem d'inclusió social i la targeta social digital.

Irene Gavidia ha explicat que les dues institucions "coincideixen en el plantejament de solucions" per a agilitzar la gestió de l'IMV i la RVI, reduir el temps de mitjana d'espera de resolucions i ampliar el nombre de beneficiaris.

Respecte a la RVI, la secretària autonòmica ha assenyalat que, en aquests moments, un total de 76.846 persones en situació de vulnerabilitat en la Comunitat Valenciana són destinatàries de la renda, una prestació econòmica posada en marxa pel Consell en 2017 "per a lluitar contra la pobresa i per la inclusió social i laboral dels col·lectius més vulnerables perquè, a més d'una prestació econòmica, inclou itineraris d'inclusió" ha recordat.

Programa Pilotem

Durant la reunió amb la secretària general d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social, s'ha analitzat també el desenvolupament del programa Pilotem d'itineraris d'inclusió social de la Comunitat Valenciana, posat en marxa en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb una dotació econòmica de deu milions d'euros.

Irene Gavidia ha explicat que es tracta d'un projecte pilot d'itineraris d'inclusió social per a col·lectius específics, amb la finalitat principal d'aplicar en cada cas "objectius concrets i ben diferenciats per a la seua posterior avaluació, que s'adaptaran a les necessitats de cadascun d'ells".

Amb la finalitat de contribuir a la promoció de la igualtat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa, s'ha prioritzat com a grups específics a les dones víctimes de violència de gènere, població gitana, joves extutelats per l'administració, persones sense llar, famílies vulnerables, persones amb diversitat funcional o afectades per malalties de salut mental, població LGTBI i persones prostituïdes.

Per a la realització del projecte, ha assenyalat Gavidia, s'està comptant amb la col·laboració d'entitats del tercer sector especialitzades i amb experiència en la realització d'aquesta mena d'itineraris d'inclusió social, "amb els qui ja s'han iniciat les reunions per a establir i fixar les actuacions a seguir". S'estima l'execució de 53 accions amb un abast aproximat de 2.282 participants.

A més, en el projecte col·laboren també les entitats locals a través dels serveis socials d'atenció primària, "posant en valor" la importància de la coordinació amb les entitats del tercer sector com a element de millora en el procés d'intervenció dels itineraris, ha incidit Gavidia.

Arxivat a:

Destacats