Igualtat amplia el Pla Convivint: 700 places més per a majors i persones amb discapacitat

L'ampliació del Pla Convivint respon a les necessitats de recursos detectades en alguns municipis i suposa un import total de 34 milions d'euros

Guardar

Dues persones majors passejant
Dues persones majors passejant

El Pla Convivint s'amplia i destinarà 34 milions d'euros més, un increment que permetrà crear 700 places més per a majors i persones amb discapacitat en centres de dia i residències.

Així, el pressupost destinat per l'àrea de Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives passarà de 561 milions d'euros a 595 milions d'euros, la qual cosa suposa disposar d'un total de 7.300 places enfront de les 6.600 que es tenien anteriorment.

D'aquestes 700 noves places, 500 es destinaran a persones majors i 200 a diversitat funcional, sent el 88% places per a centres de dia.

Cobrir les necessitats detectades

Això ha sigut possible gràcies a la col·laboració amb les diputacions d'Alacant i València, tal com ha destacat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas.

Per a Mas, "aquest increment en la dotació econòmica del Pla Convivint i, per tant, en les places oferides, cobrirà les necessitats detectades en l'atenció directa, tant en recursos de persones majors com de diversitat funcional, del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials".

La titular de l'àrea remarca l'aposta que està realitzant la Conselleria pels centres de dia, "ja que es tracta d'una mena de recurs social destinat a afavorir l'autonomia de les persones, retardar situacions de dependència i la necessitat que hagen d'acudir a una residència".

Així mateix, Aitana Mas ressalta l'"esforç sense precedents desenvolupat pel Consell per a consolidar el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i garantir una estructura funcional, territorialment integrada, desplegada de llarg a llarg del territori i pròxima a la ciutadania, que pose fi a la falta de recursos socials públics que durant anys ha arrossegat la Comunitat Valenciana".

Distribució dels fons

A la província de València la distribució d'aquests fons es farà en els centres i recursos dels municipis de Gandia, Torrent, L'Eliana, Albalat dels Sorells, Corbera, Llosa de Ranes, Castelló de Rugat, Real i Alberic.

En total, a la província es destinen 18,5 milions d'euros per a 400 places noves. Per a les persones majors es posaran en funcionament 280 places en centres de dia i per a persones amb diversitat funcional 80 places també en centres de dia i 40 en residències.

Respecte a la província d'Alacant, s'invertiran 15 milions per a 280 places en les localitats d'Almoradí, Santa Pola, Asp, Biar, Xaló, Novelda i Benissa. Concretament, 200 places en centres de dia de persones majors i 40 places d'atenció diürna i altres 40 residencials per a persones amb diversitat funcional.

Finalment, es contemplen també 20 places noves en centres de dia de la província de Castelló. Mitjançant els pressupostos participatius s'ampliarà el centre de dia de majors de Morella i es realitzarà el projecte per a un centre de dia a Almàssera, així com un estudi per a una residència de persones majors en situació de dependència en la Mancomunitat Pobles del Penyagolosa.

Arxivat a:

Destacats