Igualtat estén el Pla Convivint en 34 milions d'euros

Amb la col·laboració de les diputacions de València i Alacant, Igualtat amplia el Pla Convivint i permet continuar amb les actuacions previstes i amb noves inversions

Guardar

La vicepresidenta Aitana Mas
La vicepresidenta Aitana Mas

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat la dotació econòmica del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 en 34 milions d'euros. Es tracta d'"un projecte sense precedents que es va posar en marxa amb l'objectiu de cobrir les faltes que durant anys ha arrossegat la Comunitat Valenciana en matèria de recursos socials públics", ha anunciat aquest divendres Aitana Mas, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

A més, la consellera ha ressaltat la importància de la col·laboració entre administracions en matèria d'infraestructures socials públiques per a poder arribar a tots els racons de la Comunitat Valenciana. I ha assenyalat que aquesta ampliació permetrà continuar amb les actuacions previstes que compleixen amb els criteris establits i cobrir noves inversions. Tot això, amb l'objectiu de respondre i atendre les necessitats detectades en matèria de places d'atenció directa dels recursos en alguns municipis de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la vicepresidenta afig la importància de consolidar una societat de les cures que mira per la seua ciutadania més sensible i vulnerable. I agraeix per endavant l'aportació econòmica i la col·laboració de les diputacions d'Alacant i València, sense la qual haguera sigut possible posar en marxa l'avanç de l'execució del Pla.

Actuacions a la vista

Segons el Levante-EMV, es crearan concretament 700 places noves de residències i centres de dia per a persones amb diversitat funcional en 19 localitats d'Alacant i València. En concret, es preveuen les següents actuacions de cara al futur:

Ampliar el centre de dia de majors de Morella, posar en marxa el projecte per a un centre de dia a Almàssera i realitzar un estudi per a una residència de persones majors en situació de dependència en la Mancomunitat Pobles del Penyagolosa.

Destinar 18,5 milions d'euros per a la província de València, on la distribució d'aquests fons es farà en els centres i recursos dels municipis de Gandia, Torrent, l'Eliana, Albalat dels Sorells, Corbera, Llosa de Ranes, Castelló de Rugat, Real i Alberic.

Invertir 15 milions d'euros a la província d'Alacant, concretament en les localitats d'Almoradí, Santa Pola, Asp, Biar, Xaló, Novelda i Benissa.

Arxivat a:

Destacats