La igualtat salarial en els serveis socials, la mesura "més feminista" del Consell

Igualtat destina 50 milions d'euros per a iniciar l'homologació salarial en el sector dels serveis socials que beneficiarà a 12.000 treballadores i treballadors

Guardar

Infermera cuidant a una anciana en una residència
Infermera cuidant a una anciana en una residència

El Consell impulsarà "la mesura més feminista dels últims anys". Així ho anunciava ahir la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, durant la presentació dels pressupostos de la seua àrea de cara a l'any 2023.

I és que en el pròxim exercici es destinaran un total de 50 milions d'euros perquè no hi haja diferències retributives entre els treballadors i treballadores dels serveis socials que pertanyen directament a l'administració pública.

Una mesura que "repararà una injustícia històrica" i que, per a Mas, suposa, possiblement, la proposta "més feminista" impulsada en els últims anys en la Comunitat Valenciana.

El sector dels serveis socials és un dels més feminitzats i, ara, gràcies a l'acord entre els diferents partits del Botànic, podrà arribar a una homologació salarial de la qual es beneficiaran 12.000 treballadores i treballadors quan s'implante íntegrament en 2026.

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas

Increment del salari base

Tal com ha exemplificat la pròpia vicepresidenta, aquesta mesura permetrà que una infermera d'una residència de persones majors que en 2022 percep 1.445 euros mensuals de salari base, en 2026 perceba 2.170,60 euros, un increment salarial en quatre anys de 725,54 euros; o que el personal de serveis generals (neteja, manteniment, cuina, etc.) que hui cobra una mitjana de 969,37 euros, per davall del salari mínim, arribe en 2026 als 1.430 euros.

"Per a contribuir al benestar laboral, en 2023 s'incrementarà la inversió municipalista en els mòduls de personal que finança la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a l'atenció primària bàsica als ajuntaments i mancomunitats fins als 21,6 milions d'euros", ha afegit Aitana Mas sobre aquest tema.

Aquesta mesura s'emmarca dins de l'objectiu de "continuar en la construcció del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i consolidar-lo com a quarta pota de l'Estat de Benestar i com a jaciment d'ocupació de qualitat".

En aquest sentit, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives disposarà d'un pressupost per a 2023 de 2.309 milions d'euros, amb un creixement del 5% respecte a 2022 i del 176% en comparació amb 2015.

Arxivat a:

Destacats