Igualtat incrementa fins als 30 milions la inversió contra la violència masclista

"Volem que les víctimes tinguen la confiança que l'administració està del seu costat", afirma la vicepresidenta Aitana Mas

Guardar

Aitana Mas, durant la presentació de la campanya del 25N
Aitana Mas, durant la presentació de la campanya del 25N

El govern del Botànic està redoblant els esforços per a fer front a la violència masclista. Dins d'aquest treball de conscienciació i d'erradicació de la nostra societat, des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives han incrementat el pressupost, arribant a la xifra de 30 milions d'euros.

Així ho recordava ahir la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i titular de l'àrea, Aitana Mas, qui incidia en el fet que la lluita per a erradicar la violència masclista i el suport a les dones supervivents "és una prioritat per a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives" que es reflecteix en més de 30 milions d'euros destinats enguany i que continua en els pressupostos previstos per a 2023.

Una partida que és "quasi el triple dels 12 milions d'euros anuals compromesos en el marc del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista", tal com destaca Mas, "uns 12 milions que hem vist que eren insuficients i que els hem anats incrementant amb l'esforç de la Direcció General cada any".

Amb aquesta inversió, afirma la consellera, "posem a la disposició de la ciutadania diversos recursos, sobretot residencials, sent aquest el primer pas per a eixir de l'ambient de violència en el qual viuen moltes dones, donant-los seguretat i la garantia a elles i als seus fills i filles, així com una atenció integral que els de la confiança que l'administració està del seu costat".

Activitats, programes i convenis

Aquests diners es destinaran a diferents activitats, programes i convenis, així com a la xarxa de centres dona.

Entre les mesures recolzades destaquen els 15 milions d'euros destinats als centres i serveis ambulants d'atenció integral especialitzada que se sumen als cinc centres 24 hores de la Xarxa de Centres Dona i els Centres Dona Rural i d'Interior (CMRI) amb seu a Elda, Iàtova, Sogorb i Sant Mateu.

Així mateix, altres 8,7 milions d'euros garanteixen una primera alternativa residencial a dones supervivents de violència masclista i a les seues filles i fills; i altres 2,7 milions d'euros s'inclouen en ajudes directes a dones supervivents i indemnitzacions per aquelles dones que a causa d'una agressió masclista han quedat una gran invalidesa o una incapacitat permanent absoluta i per a les famílies de dones assassinades pel terrorisme masclista.

Arxivat a:

Destacats