L'Hospital La Fe tindrà en 2026 una nova planta de protonteràpia per a tractar a pacients oncològics

Esta nova infraestructura sanitària compta amb una inversió de 50 milions d'euros i estarà dotada d'un equip mèdic donat per la Fundació Amancio Ortega

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

L'Hospital La Fe de València reforça el seu lideratge com a centre oncològic de referència nacional amb la construcció d'una nova planta especialitzada en protonterapia, una modalitat especial de radioteràpia que emplea protons en lloc de raigs X (electrons). Així, este centre hospitalari situat en la capital valenciana implantarà este tipus de tractaments oncològics en el futur edifici les obres del qual de construcció començaran este mateix estiu i es preveu que entre en funcionament en el segon semestre de 2026.

En aqueix sentit, l'edificació d'este nova infraestructura sanitària suposarà una inversió de 50 milions d'euros, dels quals 25 milions seran aportats per la Conselleria de Sanitat; mentre que els 25 restants corresponen a l'equip mèdic donat per la Fundació Amancio Ortega. De fet, l'equip que albergarà esta futura planta de la Fe és un de les deu dotacions de protonterapia que esta entitat ha cedit al Sistema Nacional de Salut.

Amb l'engegada d'este nou departament especialitzat en el tractament de tumors i càncer, la Comunitat València se situa "en la primera velocitat de la lluita contra el càncer a Espanya", va expressar el 'president' Carlos Mazón durant la seua visita ahir a la parcel·la que albergarà el futur centre. Una trobada amb els professionals sanitaris de la Fe al que també va acudir el conseller de Sanitat, Marcià Gómez.

Visita al Hospital de la Fe de Carlos Mazón y el conseller de Sanidad, Marciano Gómez
Visita a l'Hospital de la Fe de Carlos Mazón i el conseller de Sanitat, Marcià Gómez

En concret, el nou edifici que començarà a funcionar en 2026 tindrà 5491 metres quadrats i albergarà un búnker de 351 metres quadrats de superfície. En esta nova planta de la Fe, treballaran 100 especialistes, dels quals 61 seran treballadors de la Fe i 39 corresponen a noves incorporacions al centre.

En aqueixa línia, este nou tractament estarà indicat per a pacients oncològics i tumors cerebrals, de cap i coll, medul·la espinal, pulmó, tumors oculars, sarcomas, entre uns altres. A més, també se centrarà a atendre a pacients oncològics pediàtrics a causa de la seua menor irradiació en l'organisme del pacient. I el seu ús no es limitarà a persones de la Comunitat Valenciana, sinó que Mazón va anunciar que també s'atendrà en esta planta a pacients d'altres territoris limítrofs "des de la solidaritat i l'equitat que la Comunitat Valenciana precisa", va anunciar el dirigent.

Què és la protonterapia?

El nou espai sanitari que s'erigirà en La Fe utilitzarà tècniques basades en la protonterapia per a tractar a pacients oncològics. La protonterapia és una modalitat especial de radioteràpia que emplea protons en lloc de raigs X (que són electrons), la qual cosa permet un alliberament més localitzat de la radiació, una millor distribució de la dosi i, com a conseqüència, una menor irradiació de teixit sa circumdant.

Visita de Carlos Mazón y el conseller de Sanidad, Marciano Gómez, al Hospital La Fe
Visita de Carlos Mazón i el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, a l'Hospital La Fe

És per això que este tipus de procediments mèdics estan especialment dirigits a xiquets i xiquetes que pateixen algun tipus de càncer o tumor, ja que resulta menys invasiu i nociu a causa de la seua curta edat. Així mateix, la prontoterapia també està indicada per a pacients oncològics de llarga supervivència.

Destacats