La Guàrdia Civil alerta de les estafes en els lloguers vacacionals

Descobreix quines són les claus per a evitar caure en aquesta mena de fraus

Guardar

Un agent de la Guàrdia Civil especialitzat en delictes informàtics
Un agent de la Guàrdia Civil especialitzat en delictes informàtics

Arriben les vacances d'estiu, i amb elles són moltes les persones que busquen una destinació per a gaudir d'un merescut descans. És precisament en aquest moment quan cal estar alerta per a evitar caure en estafes quan reservem un hotel, un apartament o qualsevol tipus d'allotjament vacacional.

Compte amb les gangues! Alerta la Guàrdia Civil, ja que proliferen les estafes quan busquem de manera online un lloguer vacacional. D'aquesta manera, per a evitar caure en aquesta mena de fraus, la Guàrdia Civil ha publicat una sèrie de consells:

1. Desconfia dels anuncis en els quals el preu del lloguer és desmesuradament baix, ja que són precisament aquest tipus de lloguers els que capten l'atenció de les persones usuàries.

2. És important consultar el nombre de persones que han llogat eixe allotjament amb anterioritat, igual que llegir les opinions. El que hi haja un bon nombre d'arrendataris és un bon senyal de seguretat. A més, es recomana sol·licitar les dades completes, si es tracta d'una agència, o si l'anunciant és una persona física, demanar les dades de la persona propietària i contactar directament.

3. Desconfia d'aquells anunciants que mai poden parlar per telèfon i tan sols proporcionen una adreça de correu electrònic.

4. És recomanable investigar a través de cercadors les dades que t'ha facilitat l'anunciant, ja que a vegades altres persones que han sigut enganyades, conten els seus casos.

5. No és aconsellable pagar per endavant, si no existeixen garanties.

6. Desconfia dels anunciants que exigeixen el pagament ràpid i, abans de realitzar-lo, assegura't que s'ofereixen les garanties necessàries.

7. Guarda tots els missatges rebuts i enviats amb l'anunciant, així com tota la informació relativa al lloguer.

8. Sol·licita a l'anunciant una fotocòpia del DNI i un breu compromís de contacte en el qual apareguen les dates de l'estada, el preu acordat i si existeix fiança.

9. Sospita dels correus electrònics que sol·liciten dades o claus d'accés i, sobretot, en els quals la redacció del correu puga ser el resultat d'una mala traducció de text, sobretot si el vostre interlocutor s'identifica com a espanyol.

Arxivat a:

Destacats