El Govern aprova la declaració de zona catastròfica per a les zones afectades pels incendis

Guardar

Un membre de les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF) treballa en l'incendi forestal que va des de les Alcubles fins a les poblacions de Bejis, Teresa, Toras i Altura
Un membre de les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF) treballa en l'incendi forestal que va des de les Alcubles fins a les poblacions de Bejis, Teresa, Toras i Altura

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil, coneguda com a zona catastròfica, als territoris afectats per grans incendis en 15 comunitats autònomes, totes excepte Cantàbria i Astúries.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Rodríguez ha lamentat els 120 incendis forestals produïts en els últims mesos que han provocat la mort de fins a tres persones i l'evacuació de 27.500 persones de les seues llars.

"Són incendis amb característiques diferents de les conegudes fins ara, a causa del canvi climàtic, com les altes temperatures que estem vivint", ha assenyalat sobre aquest tema Rodríguez, qui ha advertit que des de principi d'any s'han vist afectades més de 200.000 hectàrees enfront de les 50.000 de l'any passat.

D'aquesta manera, ha instat a "posar tots els mecanismes per a treballar en la prevenció i extinció d'incendis". "És moment de tirar una mà a les CCAA, col·laborar en aqueixa que és la seua competència i complementar aqueixes ajudes perquè els afectats puguen superar aquests moments", ha afegit.

Sobre aquest tema, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en declaracions remeses als mitjans, ha especificat que entre les zones declarades com a catastròfiques es troben Begís (Castelló) i la Vall d'Ebo (Alacant), on en l'última setmana s'han registrat els dos grans focs que han "assolat" la Comunitat Valenciana aquest estiu. També podran accedir a ajudes les zones de les Useres, Venta del Moro, Olocau i Petrer, entre altres.

Bernabé ha posat en valor que aquesta declaració permetrà que els veïns d'aquestes zones "puguen ser beneficiàries de diferents ajudes de suport" tant des del Ministeri de l'Interior com des d'altres departaments del Govern, amb la finalitat de contribuir a "pal·liar els efectes de la devastació dels incendis" patits aquest estiu.

Arxivat a:

Destacats