Generalitat i Diputació impulsen un front comú contra la violència de gènere a la província de València

L'objectiu és incrementar els recursos perquè els ajuntaments puguen millorar la seua resposta davant casos de violència masclista

Guardar

Municipi protegit contra la violència de gènere
Municipi protegit contra la violència de gènere

Oferir una millor resposta a escala local en polítiques socials i fer un front comú contra la violència de gènere. Amb aquesta finalitat s'ha abordat el pla d'acció conjunt entre Generalitat Valenciana i Diputació de València, que treballarà en una sèrie de mesures i millores per a acostar aquestes polítiques a cada municipi i coordinar una resposta directa a les necessitats de les comarques.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i la vicepresidenta segona del Consell i titular de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, es reunien aquest dimecres 6 de setembre al Palau de la Batlia, juntament amb la vicepresidenta primera de la Diputació i responsable d'Igualtat, Natalia Enguix, i la diputada de Benestar i Inclusió Social, Inma González.

Camarero ha mostrat la seua satisfacció per la bona sintonia entre totes dues institucions a l'hora de donar "la millor resposta possible a les necessitats d'atenció social dels nostres municipis, que és una de les prioritats del nou govern autonòmic". En aquest sentit, la responsable de Serveis Socials de la Generalitat ha manifestat que en els pròxims mesos "anirem donant forma a una coordinació absoluta entre la Conselleria i la Diputació".

Per part seua, Mompó garanteix a la responsable autonòmica la "col·laboració de la Diputació a l'hora de detectar les necessitats en cada comarca i contribuir a la creació de noves places per a arribar a més persones".

Inma González, Vicent Mompó, Susana Camarero y Natalia Enguix
Inma González, Vicent Mompó, Susana Camarero i Natalia Enguix

La violència de gènere com a prioritats

La trobada també ha servit perquè tant Susana Camarero com Natalia Enguix hagen establit els primers contactes per a enfortir la resposta contra la violència de gènere a la província.

En aquest sentit, es treballarà amb l'objectiu d'incrementar els recursos destinats als ajuntaments perquè puguen brindar una resposta efectiva davant aquesta problemàtica social en el marc de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

En aquest context, la vicepresidenta de la Diputació va anunciar la seua intenció de reforçar la formació específica contra la violència de gènere dirigida a les policies locals i al personal dels ajuntaments. Aquests professionals són els encarregats de proporcionar la primera resposta a les dones víctimes de violència de gènere, una baula crítica en el procés de suport i protecció. Aquesta iniciativa es durà a terme en paral·lel a la col·laboració amb 188 municipis que actualment formen part d'una plataforma de treball conjunt.

Impuls al Pla Convivint

Dins d'aquest full de ruta, l'entitat supracomarcal augmentarà la seua aportació al Pla Convivint, un projecte autonòmic per a la construcció d'infraestructures de serveis socials que es desenvolupa fins a 2025 amb un pressupost de més de 500 milions d'euros i un centenar d'actuacions aprovades en diferents municipis de la província.

Cal recordar que la Diputació de València ja es va sumar al programa de la Generalitat amb una inversió de 17,5 milions d'euros destinada a finançar els nous centres de dia i diversitat funcional de Gandia, Torrent i l'Eliana; els centres de majors que construiran Albalat dels Sorells, Corbera, La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat; i la continuació de les obres del centre de majors de Real.

Ara, s'estudia com reforçar aquesta col·laboració entre totes dues administracions per a augmentar els recursos i infraestructures socials en les localitats valencianes.

Destacats