La Diputació reprén el camí cap a la seua comarcalització iniciat per Jorge Rodríguez en 2015

Cada comarca comptarà amb personal de referència per a l'assessorament tècnic, jurídic i administratiu sobre la base de les oficines de gestió tributària

Guardar

La diputada Natalia Enguix i el president de la Diputació de València Vicent Mompó
La diputada Natalia Enguix i el president de la Diputació de València Vicent Mompó

Acostar la Diputació de València a la ciutadania és un dels objectius que es marca la nova corporació provincial. I, per a això, es preveu crear una xarxa d'oficines comarcals amb personal de referència per a l'assessorament tècnic, jurídic i administratiu, sobre la base de les oficines de gestió tributària que la Diputació té obertes en diferents punts de la província.

La vicepresidenta Natalia Enguix, diputada d'Ens Uneix, reprendrà el camí iniciat pel líder de la formació, Jorge Rodríguez, durant la seua etapa com a president de l'ens supramunicipal entre 2015 i 2018. Per això, la responsable de l'àrea de Cooperació Municipal es marca com a meta i eix principal de la seua gestió la comarcalització i l'acostament de la Diputació als municipis.

Jorge Rodríguez y Natàlia Enguix, durante su comparecencia en la que anunciaron que se votarían a ellos mismos durante la investidura de la Diputació de València
Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix

Descentralitzar la gestió

Les oficines, actualment en funcionament, se situen, a més de València, en localitats com Gandia, Sagunt, Xàtiva, Ontinyent, Llíria, Utiel, Aiora i Xiva. La intenció del nou equip de govern provincial i de l'àrea que encapçala Natalia Enguix és dotar a aquests espais del personal tècnic necessari perquè els ajuntaments i les veïnes i veïns de les diferents comarques puguen realitzar les gestions en aquestes ubicacions sense necessitat de desplaçar-se fins a la capital.

"La potenciació i acostament dels serveis prestats per la corporació als municipis sobre la base de les nou oficines de gestió tributària que a hores d'ara té obertes la Diputació en diferents punts de la província", afirma Enguix.

Així, el projecte d'oficines comarcals, esbossat durant l'etapa de Jorge Rodríguez com a president de la institució, es reprén ara com un dels punts estratègics del nou executiu provincial, en el qual tant Ens Uneix com el Partit Popular, de la mà del seu president Vicent Mompó, marquen com a prioritària la necessitat d'"acostar la Diputació als pobles i fer-los sentir que està molt prop d'ells".

Destacats