La Generalitat aposta per l'atenció primerenca: el doble de centres i places respecte a 2015

La Comunitat Valenciana disposa d'una xarxa pública d'atenció primerenca amb 3.412 places i 61 centres

Guardar

Xiquets a una escola de Xirivella
Xiquets a una escola de Xirivella

La Comunitat Valenciana ha passat de disposar una xarxa pública d'atenció temprada amb 35 centres en 2015 a 61 enguany, i de 1.476 places a les 3.412 actuals. L'arribada del govern del Botànic ha suposat una revolució sobre aquest tema, transformant una àrea que ha anat incrementat any rere any el pressupost per al finançament de places i poder ampliar, d'aqueixa manera, l'oferta d'aquest tipus de recurs.

Así, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va destinar l'any passat més de 16.745.000 euros per al manteniment de les places d'atenció primerenca, que es financen a través del concert social amb entitats sense ànim de lucre, i de la modalitat de contracte programa amb entitats locals que gestionen aquest tipus de centres.

Aquest increment ha permés atendre la demanda existent i oferir l'atenció que requereixen les xiquetes i xiquets menors de 6 anys amb trastorns en el seu desenvolupament o que tenen el risc de patir-los. Concretament, s'han atés 8.515 xiquetes i xiquets oferint-los, tal com destaca la consellera Aitana Mas, una atenció "integral, de qualitat, personalitzada i individual que potencie les capacitats de les xiquetes i xiquets que són atesos".

Alumnat a l'aula d'un col·legi
Alumnat a l'aula d'un col·legi

Atenció especialitzada

El tractament proporcionat per aquests centres és ambulatori, la qual cosa significa que els xiquets i xiquetes reben sessions de tractament de 45 minuts, amb una freqüència planificada que pot ser setmana, quinzenal, mensual o trimestral.

Compten amb un equip de professionals amb caràcter multidisciplinari perquè la intervenció puga abastar els aspectes biològics, psicològics, educatius i socials de cada xiquet o xiqueta, del seu entorn i, especialment, de la família.

Donar resposta al més prompte possible a les necessitats transitòries o permanents que presenten els xiquets i xiquetes amb trastorns en el seu desenvolupament o que tenen el risc de patir-los és essencial, ja que amb una atenció primerenca integral, de qualitat, personalitzada i individual que potencie les seues capacitats s'augmenten exponencialment els resultats.

cal destacar que totes aquestes places s'integren en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis Socials i han de complir amb les condicions tècniques a les quals se subjecta el concert o contracte i mantindre els nivells de qualitat en la prestació assistencial.

Arxivat a:

Destacats