La Fe emplea un nou equipament que detecta alteracions en cromosomes per a un millor diagnòstic de la leucèmia

El Laboratori de Citogenètica i Biologia Molecular del Servei d'Hematologia de l'Hospital La Fe ha pogut analitzar amb aquesta nova tecnologia més de 100 pacients

Guardar

Sanitaris en el Laboratori de Citogenètica i Biologia Molecular del Servei d'Hematologia de l'Hospital La Fe
Sanitaris en el Laboratori de Citogenètica i Biologia Molecular del Servei d'Hematologia de l'Hospital La Fe

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha adquirit un nou equipament que detecta, amb major sensibilitat i precisió, les alteracions presents en els cromosomes de cada pacient per a assegurar un millor diagnòstic de les leucèmies i altres neoplàsies hematològiques.

El Laboratori de Citogenètica i Biologia Molecular del Servei d'Hematologia de l'Hospital La Fe ha pogut analitzar amb aquesta nova tecnologia més de 100 pacients, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Aquesta nova tècnica, basada en el mapatge òptic del genoma, permet obtindre tota la informació relativa a les alteracions genètiques dels cromosomes, la qual cosa proporciona major rapidesa i precisió en el diagnòstic.

En aquesta línia, la responsable del Laboratori de Citogenètica Hematològica de l'Hospital La Fe, Esperanza Such, ha ressaltat que "l'estudi citogenètic dels cromosomes és essencial per a predir el curs clínic dels pacients amb neoplàsies hematològiques".

"Aquest nou equip és especialment útil en la leucèmia limfoblàstica, amb una alta incidència en edat pediàtrica i en altres neoplàsies que cursen amb fibrosis en la medul·la òssia on les tècniques actuals no són capaces de detectar les alteracions presents en els cromosomes en un gran nombre de casos", ha subratllat.

La doctora Such ha assenyalat que "un dels principals problemes en el diagnòstic hematològic és l'absència de cromosomes valorables a causa de factors relacionats amb la malaltia o el deficient creixement de les cèl·lules tumorals". "Això comporta la repetició d'aspirats de medul·la òssia per a obtindre resultats genètics", ha apuntat.

Per part seua, l'hematòleg investigador de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe i col·laborador del projecte, Álvaro Díaz, ha destacat que, "gràcies a aquest nou equip, es pot obtindre aquesta informació amb major precisió i superar la limitació de les tècniques usades fins al moment, així com conéixer quins pacients presentaran un curs clínic més agressiu o requeriran d'un tractament més intensiu".

LABORATORI DE CITOGENÈTICA DE L'HOSPITAL LA FE

El Laboratori de Citogenètica de la Unitat de diagnòstic Hematològic de l'Hospital La Fe realitza el diagnòstic genètic de les neoplàsies hematològiques de gran part de la Comunitat Valenciana. La seua missió principal és la detecció d'alteracions genètiques, mitjançant l'estudi dels cromosomes mitjançant tècniques de nova generació que tenen implicació en el diagnòstic i curse pronòstic de la malaltia.

Aquest nou equip, present de moment en quatre centres d'investigació espanyols, suposa una revolució en el diagnòstic citogenètic de les neoplàsies hematològiques en permetre un millor diagnòstic de precisió en benefici del pacient.

Arxivat a:

Destacats