La Fe elabora vídeos explicatius sobre l'ús d'inhaladors per a pacients amb problemes respiratoris

Es tracta d'una sèrie de continguts audiovisuals en els quals s'explica com utilitzar de manera correcta els diferents tipus d'inhaladors que poden ser prescrits

Guardar

L'equip de professionals de Pneumologia del Centre d'Especialitats Ricardo Trénor
L'equip de professionals de Pneumologia del Centre d'Especialitats Ricardo Trénor

L'equip de professionals de Pneumologia del Centre d'Especialitats Ricardo Trénor, juntament amb la Unitat de Comunicació del Departament de Salut València-La Fe, ha dissenyat i gravat una col·lecció de vídeos explicatius sobre l'ús dels diferents tipus d'inhaladors, uns dispositius d'ús freqüent en pacients amb patologies respiratoris, tant agudes com cròniques.

Es tracta d'una sèrie de vídeos que els pacients tindran a la seua disposició en el canal de YouTube de l'Hospital La Fe. En ells es relata, pas a pas, la tècnica correcta d'aplicació i ús de l'inhalador, amb la finalitat d'optimitzar el tractament.

Les malalties més comunes que se solen tractar amb inhaladors, explica la doctora M. Dolores Ibáñez Cuerda, especialista en Pneumologia del Centre d'Especialitats, són la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC) i l'asma bronquial. A través de l'ús correcte d'aquests dispositius, conta la doctora Ibáñez, "busquem millorar els símptomes dels pacients, prevenir la deterioració de la malaltia i els episodis aguts".

Els inhaladors són dispositius que dispensen medicació amb l'objectiu de dilatar i desinflamar les vies respiratòries en els pacients amb patologies cròniques de la via aèria, com són l'asma i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC). Així mateix, disminueixen el volum de les secrecions respiratòries, calmen la tos i milloren la sensació de falta d'aire.

Les infermeres de Pneumologia del Centre d'Especialitats, Marina Catalá i Victoria Serrano van detectar que molts pacients tenien dificultats per a saber manejar aquests dispositius. D'ací la idea d'elaborar aquests continguts audiovisuals, que conten que aplicar els inhaladors de manera correcta, garanteix que el fàrmac arribe a la via aèria i complisca la seua funció.

A més, aquests vídeos permeten als pacients tindre la informació sempre disponible i consultar-la quan ho necessiten, els ajuden a seguir els passos des de casa i solucionar qualsevol dubte que els puga sorgir sobre la seua aplicació.

Consulta d'Educació Respiratòria

El Centre d'Especialitats compta amb una consulta d'infermeria d'Educació Respiratòria enfocada als pacients de Pneumologia amb malalties cròniques. En ella, a més d'abordar aspectes com la nutrició, tabaquisme i exercici físic, s'avalua i corregeix la tècnica inhalatòria.

Activitat de Pneumologia del Centre d'Especialitats Conde Trénor

En Pneumologia del Centre d'Especialitats Ricardo Trénor, que engloba la consulta de Pneumologia, Funció Pulmonar Bàsica i Consulta d'Educació Respiratòria, s'han atés en l'últim any a 4.766 pacients diferents i s'han realitzat un total de 6.889 consultes, de les quals 4.614 han sigut presencials i 2.275 no presencials.

Arxivat a:

Destacats