S'esperen més de 3,4 milions de desplaçaments a la Comunitat Valenciana durant la segona Operació Eixida

La Delegació del Govern ha assegurat que s'establiran mesures especials de regulació i d'ordenació del trànsit per tota l'autonomia

Guardar

Embós de cotxes a l'entrada a València
Embós de cotxes a l'entrada a València

Comença agost, i amb això les cues i embossos en les carreteres: tornen les operacions eixides. Per això, la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha visitat el Centre de Gestió de Trànsit per a fer un estudi sobre quins dies hi haurà més trànsit i quines mesures s'han d'implementar. En la visita al Centre de control de trànsit també han sigut presents el tinent coronel Francisco Javier Sánchez-Ferragut i cap del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana; la directora del Centre de Gestió de Trànsit de Llevant, Lina Gaviria, i el sotscap provincial de Trànsit de València, José Lázaro.

En la reunió, Bernabé ha assenyalat que en aquesta Operació Especial s'espera, en l'àmbit nacional, un total de 6,9 milions de desplaçaments i que d'ells, la Comunitat Valenciana tindrà al voltant de 3.428.000: 1,6 milions a València, 1,2 a Alacant i mig milió a Castelló.

La delegada ha volgut recordar que enguany el nombre de desplaçaments de llarg recorregut estan per damunt dels nivells de 2019 i que per això "el repte d'aquest estiu és que l'augment previst no tinga un reflex de sinistralitat en la carretera". De fet, enguany s'ha représ "la Operación Paso del Estrecho", per la qual cosa transitaran més de 700.000 cotxes més provinents d'altres països europeus.

Crida a la prudència

Bernabé ha realitzat una crida a la prudència de tots els conductors, i per això ha assegurat que "és necessari respectar la velocitat establida en cada via, mantenir les distàncies de velocitat, descartar si condueixes estàs els efectes de l'alcohol, apagar el mòbil i portar ben posat el cinturó de seguretat o el sistema de retenció infantil en el cas de menors". També ha considerat "important i fonamental" descansar cada dues hores si el trajecte és massa llarg.

Aquestes seran les operacions especials

Per a garantir la seguretat i la fluïdesa del trànsit de la DGT, s'ha establit tres operacions especials:

  • Segona fase operació eixida: del divendres 29 de juliol fins a l'1 d'agost.
  • Operació especial del 15 d'agost: del divendres 12 al dilluns 15 d'agost.
  • Operació retorne: del divendres 25 al diumenge 28 d'agost.

Arxivat a:

Destacats