El V Feminari de la Diputació de València analitzarà els reptes feministes després de la pandèmia

El Teatre Principal acollirà el divendres 29 i el dissabte 30 d'octubre la cinquena edició del congrés organitzat per l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial que dirigix Eli García

Guardar

Imatge del segon Feminario
Imatge del segon Feminario

El Teatre Principal de València acollirà el pròxim cap de setmana el cinqué Feminari organitzat per l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València, que torna a la presencialitat després de mesos de restriccions a causa de la Covid-19 per a analitzar els reptes feministes després de la pandèmia. El president Gaspar i la diputada d'Igualtat, Eli García, intervindran en l'acte inaugural del divendres per a donar pas a la ponència ‘La civilització feminista’, a càrrec de la catedràtica emèrita de Filosofia Moral i padrina del congrés, Amelia Valcárcel.

El congrés feminista de la Diputació, que compta ja amb 800 inscripcions a només cinc dies per a la seua obertura, abordarà enguany temes com la coeducació, l'emprenedoria, la prostitució i les polítiques d'igualtat, amb ponents com la presidenta de CEV València, Eva Blasco; la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat d'UGT-PV, Pilar Mora; la directora cumlaude en Filosofia Rosa María Rodríguez Magda; l'escriptora María Murnau; l'actriu Rosana Pastor; i l'ex vicepresidenta del Govern Carmen Calvo, que tancarà el Feminari amb la conferència ‘Com eixim d'esta?’

Durant dia i mig, el Feminari de la Diputació tornarà a convertir-se en espai de debat i reflexió sobre els reptes de la dona, en esta ocasió en ple trànsit cap a una nova normalitat en la qual no es contempla fer passos arrere en el camí cap a la igualtat real entre homes i dones. Per a això, l'àrea que dirigix Eli García proposa un programa amb cinc taules de debat i tres conferències, la de la catedràtica en Dret Processal Elena Martínez sobre ‘Igualtat i Violència de Gènere en temps de distòpia pandèmica’; la de la directora de la Fundació Dones, Marisa Soleto, sobre ‘Polítiques d'Igualtat per a la recuperació econòmica’; i la de Carmen Calvo que posarà fi a esta cinquena edició del Feminari.

Economia, audiovisual i explotació sexual

Respecte a les taules de debat, la primera d'elles tindrà lloc al migdia del divendres amb el títol ‘La coeducació importa’. La professora Elena Simón, llicenciada en Filologia Moderna, la sociòloga Marina Subirats i la directora de la Fundació ANAR, Teresa Martínez Peral, aportaran el seu punt de vista sobre les claus per a coeducar i les cures com a valor essencial per a la vida.

Per a la vesprada del divendres hi ha programades altres dos taules de debat. La primera versarà sobre dones referents en el món rural, amb la projecció del vídeo amb el mateix títol i un diàleg amb les seues protagonistes. La segona aprofundirà en l'altra mirada sobre l'economia proposada per l'àrea provincial d'Igualtat, amb la participació de la professora i directora de la Unitat d'Investigació d'Economia Feminista, Isabel Pla, la presidenta de CEV València, Eva Blasco, i la secretària de Formació i Ocupació d'UGT-PV, Pilar Mora. Les ponents aportaran el seu punt de vista sobre el teletreball i la conciliació corresponsable, la realitat de la dona en l'àmbit empresarial i els reptes feministes per al sindicalisme de classe.

La matinal del dissabte comptarà amb altres dos taules de debat. La primera d'elles sobre la cultura audiovisual, en la qual intervindran Yolanda Domínguez, artista visual experta en comunicació en gènere; l'actriu valenciana Rosana Pastor, guanyadora del Goya per ‘Tierra y libertad’; i l'escriptora, il·lustradora i divulgadora María Murnau. La segona, sota el títol ‘L'explotació sexual’, abordarà la prostitució abans i durant la pandèmia, l'atenció i protecció a les víctimes d'explotació sexual i la falsa llibertat del cos venut. La presidenta de l'associació solidària ASFA, Maura von Fürth; la directora territorial de la Fundació Apip-Acam, Yolanda Tornero, i la filòsofa i escriptora Rosa Mª Rodríguez Magda seran les ponents.

La doctora en Dret Constitucional i ex presidenta del Govern, Carmen Calvo, pronunciarà la conferència ‘Com eixim d'esta?’ el dissabte a les 13.00 hores, abans de la clausura a càrrec de la diputada d'Igualtat, Eli García, i el tancament musical de Jazz Woman, autores de la banda sonora d'esta nova edició del Feminari.

Arxivat a:

Destacats