El portal de participació de la Generalitat 'GVA Participa' rep més de 500.000 visites en el seu primer any de funcionament

Els projectes guanyadors dels primers pressupostos participatius de la Generalitat estan iniciant la seua execució i el seu seguiment es podrà fer a través del propi portal

Guardar

Cartell d'aniversari del projecte 'GVA Participa'
Cartell d'aniversari del projecte 'GVA Participa'

El portal de participació de la Generalitat 'GVA Participa' ha rebut 504.910 visites en el seu primer any de funcionament.

D'acord amb les dades del primer any de vida del portal, una de les pàgines més visitades ha estat la pestanya de pressupostos participatius. La Generalitat va desenvolupar durant el passat any el primer projecte pilot de Pressupostos Participatius de la Generalitat, iniciativa en què la ciutadania va realitzar un total de 874 propostes, de les quals 96 han estat incloses en els comptes de la Generalitat per al 2022 amb una inversió de 101,7 milions. Els projectes guanyadors estan iniciant la seua execució i el seu seguiment es podrà fer de manera senzilla a través del mateix portal.

Pel que fa a l'apartat d''Iniciatives ciutadanes', cal destacar que se n'han rebut un total de 432 per part de la ciutadania. En aquest sentit, la 'Legalització de l'ús de la bicicleta de muntanya a les sendes d'Espais Naturals' ha estat la primera iniciativa que ha assolit els 5.000 avals requerits perquè la Conselleria o entitat responsable la considere i han estat emesos els corresponents informes sobre la decisió adoptada respecte a la viabilitat. Així mateix, hi ha 35 debats oberts amb 909 vots emesos per part de la ciutadania als comentaris i fils.

Alhora, s'han realitzat diferents processos d'"Elaboració normativa", en què es debaten i reben propostes ciutadanes en relació amb futures normes del Govern valencià. En aquests moments, es troba oberta la consulta pública prèvia al projecte de decret pel qual es regula l'atenció a la ciutadania i les oficines d'assistència en matèria de registre a l'Administració de la Generalitat i el seu Sector Públic Instrumental; la consulta prèvia a l'elaboració del projecte de decret pel qual es regularà l'activitat turística gastronòmica i els seus establiments a la Comunitat Valenciana; i el projecte de decret pel qual es regula la participació, les funcions i les atribucions a les confederacions, federacions i associacions de mares i pares d'alumnes de centres docents no universitaris de la Comunitat Valenciana.

El portal de participació ciutadana de la Generalitat https://gvaparticipa.gva.es/ ha comptat amb 300.000 usuaris i usuàries durant el primer any d'activitat, de les quals 241.154 van accedir a través d'un dispositiu mòbil, 44.884 ho van fer mitjançant un ordinador i 4.569 mitjançant una tauleta. El portal 'GVA Participa' ha arribat a les 53.900 persones registrades.

Destacats