El DNI per a les mascotes arribarà en 2022

La nova Llei de Protecció i Drets dels Animals recull diverses mesures noves

Guardar

Dos gossos juguen a la platja
Dos gossos juguen a la platja

La Direcció General dels Drets dels Animals té com una de les seues prioritats que les mascotes espanyoles tinguen un DNI-Animal per al 2022. I de manera obligatòria. Aquesta és una de les diverses novetats que porta amb si la nova Llei de Protecció i Drets dels Animals, que té com a objectiu prioritari la creació d'una base de dades nacional.

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, explicava fa uns dies la necessitat de tindre identificades a les mascotes per a garantir “que avancem en el camí correcte i en un model on cap animal siga abandonat a la seua sort a Espanya".

Aquest DNI Animal serà obligatori i necessari per a la identificació de les mascotes. Amb això, serà més fàcil castigar i multar al responsable en el cas que el/la responsable abandone a l'animal. Les dades que figuraran en aqueix document seran les dades de l'animal (calendari de vacunes o tractaments veterinaris) i els de la persona responsable per a facilitar posar-se en contacte. Portarà microxip i serà un document coordinat amb totes les comunitats autònomes.

Des de la Direcció General de Drets dels Animals tenen previst implantar a partir de 2022 aquest DNI Animal. No obstant això, encara es desconeixen dades sobre aquest document com la manera de traure-li'l. Si sembla que la gestió del document caurà en mans de les comunitats autònomes, si bé existirà una base de dades nacional amb la finalitat de facilitar l'intercanvi de dades entre les diferents regions.

El DNI-Animal és una de les mesures estrella de l'esborrany d'avantprojecte de llei de Protecció i Drets dels animals que es va presentar el passat 6 d'octubre. No obstant això, també recull altres mesures en favor dels drets dels animals. Exemple d'això és que les persones que vulguen tindre un gos com a animal de companyia hauran de realitzar un curs de formació que els capacite per a tindre un animal al seu càrrec.

Les botigues solament podran vendre peixos com a animals de companyia i es prohibirà la cria de mascotes a particulars. D'altra banda, el nombre màxim d'animals en una casa serà de cinc encara que no serà una mesura amb caràcter retroactiu. Per tant, quan aquesta norma entre en vigor les persones que tinguen més de cinc animals podran seguir amb elles, encara que no podran adquirir més.

A més, els animals deixaran de ser coses i seran éssers que senten. És a dir, que tindran els mateixos drets que les persones en casos de divorci i serà un jutge el que haja de decidir que part de la parella reuneix les millors condicions per a quedar-se amb la seua custòdia.

Destacats