El 99,6 % dels majors en residències presenten anticossos després de la vacunació completa contra la COVID-19

L'assaig científic impulsat per la Generalitat es va aplicar a 881 persones majors de 59 residències de la Comunitat Valenciana

Guardar

Persona major sent vacunada contra la COVID-19
Persona major sent vacunada contra la COVID-19

El 99,6 % de les persones majors en residències presenta anticossos contra la COVID-19 després de la vacunació completa amb la vacuna de Pfizer, Comirnaty. Aquesta dada es desprén d'un estudi publicat en la revista Clinical Microbiology and Infection en el qual es presenten alguns resultats dels projectes d'investigació que desenvolupa el Programa Valencià d'Investigació Vacunal Covid-19 (ProVaVac), coordinat per David Navarro.

L'estudi, realitzat a un total de 881 persones majors residents en 59 residències de la Comunitat Valenciana, dels quals 271 eren homes i 610 dones, conclou que les vacunes contra la Covid-19 són "altament inmunogèniques" en aquesta població.

La investigació es va dur a terme amb l'objectiu d'examinar les respostes immunitàries mesurades per anticossos i limfòcits T enfront del SARS-CoV-2-S, virus causant de la COVID-19, en persones majors de 65 anys que viuen en residències, transcorreguts entre 17 i 125 dies després d'haver rebut les dues dosis de la vacuna. Les anàlisis es van analitzar en el Servei de Microbiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València.

L'estudi 'Resposta immunològica contra el COVID-19 després de l'administració de la dosi completa de Comirnaty en majors que viuen en residències es pot consultar en aquest enllaç: consultar ací

ProVaVac

ProVaVac (consultar ací) és un Programa adscrit a la Presidència de la Generalitat Valenciana l'objectiu bàsic de la qual és aprofundir en el coneixement científic de l'efectivitat, immunitat i possibles efectes adversos associats a les vacunes contra la COVID-19.

Destacats